9-årige Simon försökte lura skolan med falsk lapp. Lärarens svar? Klockrent!

Jag minns själv hur det var när jag gick i skolan. Vissa dagar kände jag helt enkelt bara att jag inte orkade gå dit och jag skulle mycket hellre ha stannat hemma i sängen och sovit och lekt med mina leksaker. Men, jag kom aldrig undan utan var plikttroget i skolan varje dag. En som dock gjorde ett tappert försökt att komma undan skolan var 9-åriga Simon Mårtensson som skrev ihop en egen lapp som han räckte över till sin lärare. Hur det gick? Sådär.

Det var när Simon Mårtensson, idag 15 år gammal, gick i tredje klass som han kom på den kreativa idén att själva skriva ihop en lapp och räcka över till sin lärare. Den förfalskade lappen uppgav han kom från sin mamma och på lappen stod att Simon var tvungen att gå hem tidigare från skolan med anledning av sin systers kalas.

simon1
Twitter

Med det här lilla tricket hoppades Simon kunna komma loss från skolan långt tidigare än sina kamrater och såg sedan antagligen fram emot en lugn eftermiddag långt från skolböcker och läxor. Men utfallet blev inte riktigt som han hade hoppats. Läraren såg igenom blufförsöket och skickade tillbaka en träffsäker replik på Simons lapp: ”Bra försök Simon!”

simon2
Twitter

– Nä, det var verkligen uselt. Det måste jag erkänna. Jag minns fortfarande den där ”fan vad dum du är Simon”-blicken min lärare gav mig när jag fick tillbaka lappen, säger idag 15-åriga Simon Mårtensson till Aftonbladet.

Anledningen till att lappen fått så pass stor uppmärksamhet sex år senare är att hans storasyster postat det på sitt twitterkonto med stor viral spridning som följd.

Var gärna lite bjussig och dela det här vidare – alla kan behöva få sig ett gott skratt!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna