Äldreboendet ställde till med fest – firande att alla vaccinerats: ”Kan äntligen börja kännas som vanligt”

Coronavaccinet är en viktig milstolpe för människor i hela världen. I Sverige pågår vaccinationerna för fullt, och många av landets äldreboende pustar ut över att äntligen ha fått sina andra doser. Personal på olika boenden har beskrivit vaccinet som ett ljus i tunneln, efter det mörka året som gått. 

På Furulidens äldreboende i Katrineholm ville man slå på stort när alla på boendet vaccinerats. Mitt i veckan ställde man därför till med lite fest. 

När samtliga på äldreboendet Furulunden i Katrineholm fått sin andra dos vaccin tyckte personalen att det var värt att fira. 

– Vi brukade ha ganska mycket “fester” innan corona. Vi tycker om att ordna sånt, men nu har det ju varit annorlunda ett tag. Nu tyckte vi att det var värt att fira, säger Maria Ivarsson, enhetschef på Furulidens äldreboende, till Newsner. 

Foto: Furulidens äldreboende

”Behöver sånt här”

Under torsdagen dukade personal på Furuliden upp långbord med vita dukar, blommor, fika och smörgåstårta. Och till mångas förtjusning: Vitt vin att skåla med. 

– Alla var jättenöjda. Det var trevlig stämning såklart. VI befinner oss i en negativ period och då behöver man sånt här, säger Maria Ivarsson till Newsner. 

Hon tillägger: 

– Det kan äntligen börja kännas lite som vanligt igen. 

Foto: Furulidens äldreboende

Bilderna från den trevliga festen delades på boendets Facebooksida under torsdagen. 

“Idag har vi haft fest med smörgåstårta & vin på alla avdelningar. Vi firar att våra vaccinationer är genomförda”. 

Foto: Furulidens äldreboende
Foto: Furulidens äldreboende

Inte ett enda fall av covid-19

Andra som ordnade fest när alla på deras äldreboende vaccinerats är Spångagården i Torshälla, Eskilstuna, som Newsner rapporterat om tidigare. 

Där har man sedan coronapandemins utbrott inte haft ett enda fall av covid-19.

– Vi ville visa vår uppskattning gentemot vår fantastiska personal och våra boende genom att bjuda på snittar, grillunch och tårta för att tillsammans fira att vi hittills nått målet att hålla smittan borta från Spångagården och att personal och boende är vaccinerade, säger Emelie Vapper, som menar att de uppnått en milstolpe, sa  boendets enhetschef Emelie Vapper till Newsner då.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required