Bebisen föds för tidigt och är nära att dö – då får mamman en lapp som rör henne till tårar

I augusti förra året fick Maggie Wright och hennes make det största beskedet i sina liv. De skulle äntligen bli föräldrar!

Men snart drabbades Maggie av svår havandeskapsförgiftning. Hon blev så sjuk att läkarna tog beslutet att göra ett akut kejsarsnitt redan i vecka 29 – eftersom både Maggies och bebisens liv svävade i stor fara.

Samma dag föddes Noah Robert Wright.

Även om förlossningen var över så var läget fortfarande allvarligt.

Familjen fick stanna kvar på sjukhuset och de oroliga föräldrarna vakade över sin lilla bebis varje vaken sekund.

Men han var alltjämt en kämpe, ett mirakel, som fortsatte överraska och trotsa oddsen.

Bildkälla: Love What Matters (Facebook)

En dag kände så föräldrarna att de behövde se något annat än de där sjukhusväggarna – och de gav sig därför iväg på utflykt till ett akvarium vid stranden Tybee Island i amerikanska Georgia.

I receptionen möttes de av en kvinna som passionerat började berätta om akvariet i allmänhet och havssköldpaddan Alkie i synnerhet. Alkie hade varit där sedan han var liten och de var väldigt stolta över honom.

Kvinnan pratade vidare om akvariets familjeerbjudanden och frågade om paret hade några barn, varpå Maggie berättade om Noah, förlossningen, oron och den ständiga rädslan.

Bildkälla: Love What Matters (Facebook)

Så småningom fortsatte paret sitt besök. De tittade på djuren, kikade in i gåvoshopen och skulle precis gå därifrån – när den där receptionisten från tidigare rusade fram med en påse i handen.

I påsen fanns ett gosedjur som föreställde havssköldpaddan Alkie. Kvinnan förklarade hur Alkie hade varit liten och svag när han kommit dit men att han med åren hade blivit stor och stark – precis som hon menade att parets son, Noah, skulle bli.

”Hon hade ingen aning om hur mycket vi behövde höra det där just nu. Hon hade ingen aning om hur tacksamma vi är”, skriver Maggie Wright i ett inlägg som har delats på Facebook-sidan Love What Matters.

Men det var inte allt. När paret senare tittade igenom påsen upptäckte de också en liten handskriven lapp med texten: ”Lycka till, lilla Noah. Kom och hälsa på Alkie när du blir tillräckligt stor”.

Bildkälla: Love What Matters (Facebook)

En vänlig gest från en främling ­var precis vad som behövdes för att ge familjen hopp och tro i denna svåra stund – och i Maggies inlägg beskriver hon sin tacksamhet.

”Det här är en människa som, i den svåraste (men ändå underbara) tiden av våra liv påminde oss om att livet, och människor, är vackra och vänliga. Det här är en av många historier som jag inte kan vänta på att berätta för Noah när han blir äldre. Hur till och med främlingar hejade på honom när de hörde hans historia. Det är något vackert som han kommer kunna bära med sig i resten av sitt liv. Gosedjuret är en fantastisk påminnelse om hennes vänlighet. Jag och min make kommer aldrig glömma hennes handlingar och ord. Hon kanske inte insåg hur viktigt det hon gjorde var eller vilken effekt det skulle ge. Men det visar hur till och med de minsta gesterna kan göra stor skillnad. Och det här var ingen liten gest”, skriver Maggie på Facebook.

Det här gav mig hopp om mänskligheten – tänk vad mycket rätt ord i rätt läge kan betyda. Dela gärna vidare den rörande historien till dina vänner som en påminnelse om att ta vara på människorna i vår närhet!