Döva bebisen får höra sin mammas röst – reaktionen är underbar

Den lilla pojken Nathan var bara två månader gammal när han förlorade sin hörsel.

Pojkens föräldrar, Jami och Eric, blev förkrossade. Deras lilla ögonsten skulle aldrig kunna höra deras röster, han skulle aldrig kunna lyssna på musik – och han skulle aldrig brista ut i stora, charmiga och hjärtevärmande leenden när de sa något så enkelt som ”hej”.

Allt var en enda stor mardröm. Men Jami och Eric vägrade ge upp – och vände sig snart till University of Colorado Hospital.

När föräldrarna Jami och Eric Fries fick beskedet att deras son hade förlorat sin hörsel helt och hållet så började de genast söka efter möjliga alternativ.

Bildkälla: Youtube

Snart hörde de talas om en ny variant av cocheaimplantat, ett hörhjälpmedel som genom elektrisk stimulering av hörselnerven kan ge hörselskadade chansen att uppfatta ljud.

Den här varianten hade dock en tunnare design – vilket innebar att den passade bättre för bebisar än vad de vanliga implantaten gör.

Bildkälla: Youtube

Läkarna installerade implantaten via operation och under ett besök på sjukhuset i amerikanska Colorado var det äntligen dags för Nathan att testa sitt nya hjälpmedel.

Efter lite ljudtester var det så dags för ögonblicket de alla hade väntat på.

Bildkälla: Youtube

Mamma Jami greppade mikrofonen för att se om hennes älskade son kunde höra och känna igen hennes röst – och pojkens reaktion var bedårande.

Nathan vände sig om, slängde sig i sin mammas armar och sken upp i ett stort leende – överlycklig över att få höra hennes röst. 

Bildkälla: Youtube

Det hjärtevärmande och lyckliga ögonblicket lämnade familjen i tårar.

– Det är något du alltid vill höra, att få uppleva ditt barns reaktion på din röst. Det är en underbar känsla, säger mamma Jami till Fox 47 News.

Bildkälla: Youtube

Här kan du se det oslagbara ögonblicket där pojken får höra sin mammas röst:

Det är underbart hur bebisar kan skina upp i stora leenden av att höra något så enkelt som ett ”hej” från sina föräldrar. Dela gärna vidare det hjärtevärmande klippet till dina vänner!