Efter flera år av påtryckningar. Nu slutar Toys R Us dela upp sina leksaker efter kön.

  Planerar du att handla julklappar online den här vintern? Var i så fall beredd på att det kan se lita annorlunda ut än du är van vid. Nu har nämligen leksakskedjans Toys R Us ändrat sin policy och slutat delat upp sina leksaker i flick- och pojkkategorier i sin webbshop. Istället delas leksakerna upp efter åldersgrupp, märke och typ av leksak. Förändringarna kommer efter år av påtryckningar från intressegruppen ”Let toys be toys” som menar att könsuppdelningen av leksakerna är sexistisk.

Förändringen i Toys R Us sortiment välkomnas som en seger för ”Let Toys be toys” och de skriver i ett uttalande:

”Vi skulle vilja framföra ett stort tack till Toys R Us Storbritannien för att de vill göra dessa förändringar. Detta visar att en verklig ansträngning görs för att vara mer inkluderande mot alla barn och det här kommer utan tvekan att göra massa barn och föräldrar glada till årets julhandel.” rapporterar bland annat The Telegraph

Gruppen består av tusentals konsumenter som är bekymrade över sexism i leksaksindustrin och hur det påverkar barnen. Ofta postar de exempel i sociala medier på sexistisk reklam riktade till barn och försöker på så sätt uppmärksamma problemen och påverka företagen.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna