Efter matbilden: Stjärnkrögaren rasar över bristen på respekt mot de äldre.

Per Larsson i Sundsvall fick en chock när han öppnade sin 92-åriga mammas mat på äldreboendet. Vad som skulle föreställa korvgryta med potatismos var i själva verket en låda med några korvbitar och två hårda potatisar. Nu har stjärnkrögaren Leif Mannerström gett sig in i debatten – och rasar mot den dåliga behandlingen av de äldre.

Det hela tog fart när Per Larsson laddade upp en Facebook-bild på den serverade maten med texten: ”Min mors lördagslunch med vänlig hälsning från Sundsvalls kommun. Det är detta som väntar oss alla”.

Bildkälla: Per Larsson (Facebook)

korv_1

Bilden har därefter spridits som en löpeld på sociala medier. Sundsvalls kommun har backat – men nu ger sig stjärnkrögaren Leif Mannerström in i debatten. Han rasar över situationen och menar att måltidschefen Anna-Sofia Kulluvaara skulle ha brytt sig om maten de äldre serverades betydligt tidigare.

– Hälsa henne från mig att hon borde stå i köket varje dag och se till att maten blir god. Det är det hon har betalt för. Man måste ju tycka det är roligt att jobba. Jag är 75 år, men jag har jobbat i dag. Full restaurang! Det är kanonroligt! Jag älskar det, säger Leif Mannerström till Expressen.

Stjärnkrögaren är själv engagerad i ämnet och menar att det finns mycket jobb att göra med den mat som tillhandahålls för de äldre.

– Man säger att det blir bättre, men på vissa ställen är det förfärligt. Man respekterar inte alls de äldre, säger Leif Mannerström till Expressen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna