Expediten räddar livet på flickan – 1 månad senare chockas han av chefens brev

Alla chefer kan garanterat skriva under på att deras anställda ska vara goda medmänniskor, och att detta också är en del av deras arbete. Att hela tiden göra det lilla extra i företagets namn. Ja, det bör ju de flesta skriva under på. Men tydligen inte Dillon Reagans chef på Home Depot i Portland, USA.

 32-årige Dillon fick nämligen sparken – för att ha hjälpt polisen att rädda livet på en liten flicka. Det skriver KGW.

Det var en helt vanlig dag på jobbet när Dillon såg att en kvinna skrek ute på parkeringen. Dillon gick ut och hörde de desperata skriken från en mamma: ”Någon måste hjälpa mig, snälla! Han stjäl mitt barn, han kidnappar mitt barn!” 32-åringen och hans kollega agerade blixtsnabbt. Efter att ha ringt och larmat polisen förföljde de kidnapparen till fots, på inrådan av polisen. Bara tio minuter senare var polisen på plats – och flickan kunde återförenas med sin mamma. Dillon och hans kollega hyllades av polisen och familjen för deras snabba agerande.

dillon
Facebook

Men lika glad över det modiga ingripandet var inte Dillons chef. Direkt efter händelsen fick han höra följande. 

”Han sa: Du gjorde fel. Du skulle bara ha återgått till arbetet”, berättar Dillon för KGW.

Den bisarra situationen var dock inte över än. En månad senare fick 32-åringen som hjälpt polisen vid kidnappningsförsöket ett brev hem i brevlådan – där det stod att han fått sparken. Detta för att inte ha följt företagets policy. 

Efter att Dillon lagt ut beslutet på sin Facebook, och journalister undersökt saken, svarade företaget att Dillon överträtt företagets policy två gånger samma månad. Den första överträdelsen ska ha varit att han haft en högljudd diskussion med en kollega.

”Jag tycker fortfarande att jag gjorde helt rätt som agerade”, säger Dillon.

Beslutet möttes med stor ilska på nätet. Hans uppsägningsbeslut från företaget spreds av tiotusentals arga människor som menade att Dillon gjort helt rätt. Stormen av stöd för 32-åringen fick också följder för Home Depot, som en tid därefter ändrade beslutet och ville återanställa Dillon – men han vägrade. Det berättar KGW.

Facebook

I dag söker Dillon nytt jobb, och han hoppas hitta ett där företaget bryr sig om människor, och anser att människor bör vara goda medmänniskor.

”Man måste alltid göra vad som är rätt oavsett företagspolicys, oavsett vad konsekvenserna är. Det goda och det rätta, går över både policys och regler. Så är det”, säger Dillon.

Nu tycker jag att vi gör som resten av nätet och visar att Dillon har rätt. Vi gillar och delar för att visa att medmänsklighet och hjältemod alltid står i första rummet.