Familjens tunga sorg efter Adam Alsings död – gripande orden till svenska folket: ”Enormt rörda”

Beskedet om Adam Alsings död har berört ett helt land.

Nu uttalar sig familjen om den tunga sorgen – och tackar för allt stöd i den svåra tiden.

”Mitt i allt det tunga värmer det att se att han betydde så mycket för så många”, säger familjen i ett uttalande enligt Expressen.

Det var för två veckor sedan som tv- och radioprofilen Adam Alsing gick bort, 51 år gammal.

Alsing hade satt sig i hemmakarantän efter att ha börjat känna sig förkyld, och konstaterades senare smittad av det coronavirus som just nu härjar i världen. Efter några veckors sjukdom, och vård med respirator på ett sjukhus i Stockholm, somnade han in.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss”, sa familjen i ett första uttalande innan de också vädjade om respekt av sitt privatliv.

”Familjen vädjar med all önskad tydlighet om respekt för sorgearbetet och kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer”.

adam alsing
Foto: Henrik Montgomery / TT

Nu uttalar sig familjen

Kondoleanserna har sedan dess strömmat in. Många har uttalat sig om sorgen efter en älskad vän och kollega, han har hedrats med en tyst minut i radion, och på sociala medier har tusentals svenskar visat sitt stöd till Alsings nära anhöriga.

Via Daniel Lagerqvist, presschef på Discovery och Kanal 5, har Adam Alsings familj nu skickat en gripande hälsning till svenska folket.

”Vi har blivit enormt rörda och vill tacka för all den kärlek och omtanke som så många visat efter Adams bortgång. Det är fortfarande svårt att ta in att vår make och pappa är borta men mitt i allt det tunga värmer det att se att han betydde så mycket för så många”, säger familjen enligt Expressen.

Hjärtskärande orden i sociala medier

Tidigare har bland annat Adam Alsings bror Pontus delat en viktig uppmaning efter dödsfallet.

”Det har sagts tusen och åter tusen gånger före mig, men jag tar det också: vänta för i helvete inte med att berätta något för dom ni älskar och håller kär. Livet är skört, rätt var det är så har man inte möjligheten längre. Kämpa Pontaman! Kämpa alla!”, skrev han på Twitter.

Även systern Sofia har tidigare skrivit en hjärtskärande hälsning till sin bror i sociala medier.

”Vår älskade älskade Adam. Jag lovar att vi ska försöka fortsätta leva. Hur det nu ska gå till. Du älskade verkligen livet. Därför ska vi hedra dig genom att varje dag fortsätta leva. Vi som fortfarande kan. Vi fortsätter leva för dig. Du finns för alltid kvar i oss alla. Vår älskade älskade Adam”, skrev hon då.

”Min älskade pappa”

På Facebook har sonen Sebastian även skrivit om sorgen efter Adam Alsing.

I ett kärleksfullt inlägg hyllar han stolt sin pappa.

”Min älskade pappa, så stolt jag är över dig. Saknar dig enormt”, skriver han.

Min älskade pappa, så stolt jag är över dig. Saknar dig enormt ❤️

Gepostet von Sebastian Alsing am Donnerstag, 16. April 2020

Jag lider så mycket med familjen och alla andra som har förlorat en mamma, pappa, bror, syster, vän, kollega, mor- eller farförälder. Det är så tragiskt, och jag hoppas verkligen att det här viruset får ett slut snart.

Vila i frid, Adam.