Foppatofflan trendigast just nu – efter succén på modevisning i Paris

Äger du ett par så kallade foppatofflor? Grattis! då har du ett par extremt bekväma skor samtidigt som du är trendig. Det senaste låter förmodligen osannolikt, men efter att de modejätten Balenciaga använde flera färgglada tofflor på catwalken i Paris hamnade de högt upp på många trendmedvetnas önskelista.

 

Paris har alltid varit känt som modevärldens huvudstad. Många av de stora modehusen har sina huvudkontor där, och flera av de trender vi hakar på började där. Därför är det till svenskarnas stora glädje som vi ser att den så kallade ”Foppatofflan” användes under en visning på modeveckan.

 

Utvecklad design av ”foppatofflan”

Skon som användes är skapad av märket Crocs, men är en uppdaterad version av ”Foppatofflan”. Den nya varianten heter ”Foams” och har en hög platå med spralliga detaljer ovanpå.

 

 

Stolta över samarbetet

– När Balenciaga hörde av sig blev vi uppspelta över möjligheten att att tänja på gränserna i vår design och i vårt formspråk och över vad vi kunde skapa tillsammans, säger Michelle Poole som arbetar för Crocs till tidningen ELLE.

the fun continues. #balenciaga #ss18 #crocs

A post shared by M I C H A E L P A O (@geishagirl) on

 

Som en trogen användare av sköna Foppa-tofflor så kan jag bara glädjas av att det äntligen anses som snyggt och trendigt. Dela gärna detta med flera (de använder garanterat Foppa-tofflor).