Förtvivlad pappa vädjar om ny mugg till autistiska sonen – företagets oväntade svar gör honom mållös

14-årige Ben Carter har autism. Han diagnos gör att han är väldigt bestämt kring vissa saker, och ogillar förändring.

En sak som han vägrar ändra på är den blåa lilla dryckesmuggen som han haft sedan två års ålder. Han törstar hellre ihjäl än att dricka ur en annan mugg. Det har faktiskt gått så långt så att han fått föras med ambulas till akuten med akut vätskebrist, när han inte haft tillgång till muggen.

Men en plastmugg håller inte hur länge som helst – och företaget som gjort muggen tillverkar den inte längre.

Föräldrarna började bli riktigt oroliga för vad som skulle hända den dagen Bens mugg gick sönder, eftersom den inte längre gick att köpa i affären.

Youtube

De hoppades att någon hade en begagnad likadan mugg hemma som de kunde få tag på, och gick därför ut med en efterlysning på Twitter.

Så här skrev Bens pappa Marc på sin Twittersida:

”Ben är 14 år gammal och har grav autism, han pratar inte och har väldigt begränsad förståelse. Sedan han var 2 år gammal har han bara kunnat dricka från en liten blå Tommee Tippee-mugg med två handtag.

För ungefär 3 år sedan, lyckades vi som tur var byta ut den väldigt gamla och smutsiga muggen med en nyare – mugg delen först, och locket ett par veckor senare. Han var misstänksam men vi överlevde.

Ingen stor grej, eller hur? Vi kan bara köpa något annat! Vid den åldern borde han kunna dricka ur ett glas!

Ben har inte druckit på skolan sedan han var 5 år, han dricker inte utanför huset, så vi kan inte åka någonstans. Folk säger att han dricker när han är törstig, men två ambulansturer till akuten med allvarlig vätskebrist säger något annat.

Dessa muggar tillverkas inte längre. Vi har provat de nya modellerna, och Ben kastar dem på oss. Kanske har du en längst bak i ditt köksskåp? Den kan vara använd, det gör ingenting. Den han har börjar spela på sista refrängen.

För att vara ärlig är vi väldigt oroliga över vad som kommer hända när muggen faller sönder helt. Kan du hjälpa oss? Snälla, dela det här med alla du känner. Vi kommer med glädje betala för muggen och frakten, och vi skulle älska att hitta fler än en om vi kan!”

Youtube

Efter ett dygn hade Marcs inlägg delats över 14 000 gånger och människor från hela världen hörde av sig till familjen med bilder på blå muggar som de hade hemma. Även muggtillverkaren Tommee Tippee fick se pappans tweet.

Det är nu det fantastiska hände! När personalen på Tommee Tippee inte hittade några muggar i sina lager bestämde de sig för att gå ett steg längre. De hittade nämligen ett sätt att tillverka dem igen – bara för Bens skull.

”Vår fabriksgrupp upptäckte att verktygen som användes för att tillverka originalmuggarna fortfarande låg kvar på lagret, och att de också var i användbart skick.”

De tillverkade 500 identiska blå muggar till Ben.

Youtube

Nu behöver föräldrarna aldrig oroa sig för att sonens mugg ska gå sönder, och Ben behöver aldrig vara törstig längre.

Vad fint gjort av företaget som tillverkade muggarna! Dela gärna den här historien med dina vänner om du också blev berörd.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna