Främlingen vrålar att hon uppfostrar dottern fel – kolla mammans svar på tal

Vissa människor ska ha synpunkter på allt – något som mamman Kelly Dirkes blev varse om när hon var och handlade i en mataffär tillsammans med sin dotter.

Helt utan anledning började en främmande kvinna att skälla ut Kelly och ge henne en lektion i barnuppfostran, då främlingen tyckte att hon daltade med sin bebis på ett sätt som aldrig skulle göra dottern självständig.

Men Kelly känner givetvis sitt barn bättre än någon otrevlig främling – och i ett kraftfullt Facebook-inlägg bestämde hon sig för att förklara varför det var så viktigt att ge dottern massvis av värme och kärlek.

”Kära kvinna på mataffären,

Jag har hört det förut, ska du veta. Att jag ”skämmer bort bebisen”. Du var övertygad om att hon aldrig skulle lära sig vara ”självständig”. Jag log mot dig, pussade min dotter på pannan och fortsatte handla. 

Om du bara visste vad jag vet.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Om du bara visste hur hon spenderade de tio första månaderna av sitt liv helt ensam i en steril spjälsäng av metall, utan något som kunde trösta henne förutom att suga på fingrarna.

Om du bara visste hur hennes ansiktsuttryck såg ut i det ögonblick då barnhemsföreståndaren räckte över henne till mig för att vagga henne för första gången – flyktiga ögonblick av lugn blandat med ren skräck.

Ingen hade någonsin hållit henne på det sättet tidigare, och hon hade ingen aning om hur hon skulle bete sig.

Bildkälla: Kelly Dirkes (Facebook)

Om du bara visste hur hon vaknade i sin spjälsäng och aldrig grät – eftersom ingen någonsin hade kommit för att trösta henne fram tills nu.

Om du bara visste hur oro var en naturlig del av hennes vardag, liksom att dunka sitt huvud mot spjälsängen och att vagga fram och tillbaka för att ge sig själv sinnesintryck och tröst.

Om du bara visste att den där bebisen i bärselen är förkrossande ”självständig” – och hur vi kommer spendera minuter, timmar, dagar, veckor, månader och år för att försöka bli av med den där delen av hennes hjärna som skriker ”trauma” och ”inte säker”.

Om du bara visste vad jag vet.

Bildkälla: Kelly Dirkes (Facebook)

Om du bara visste att den där bebisen numera gnäller när vi sätter ned henne istället för när vi tar upp henne. 

Om du bara visste att den där bebisen tar i från tårna och ”sjunger” på morgnarna och efter sin tupplur, eftersom hon vet att hennes prat kommer få någon att komma dit, lyfta upp henne från spjälsängen och byta hennes blöja.

Om du bara visste att den där bebisen vaggas till sömns i sin mammas eller pappas famn istället för att vagga sig själv.

Om du bara visste att den där bebisen fick alla att gråta den dagen då hon själv sträckte sig helt spontant för att få tröst.

Om du bara visste vad jag vet.

Bildkälla: Kelly Dirkes (Facebook)

Att ”skämma bort barnet” är det viktigaste jobbet jag någonsin kommer att ha, och det är ett privilegium. Jag kommer att bära henne lite längre – eller så länge som hon låter mig – eftersom hon lär sig att hon är säker. Att hon har en tillhörighet. Att hon är älskad.

Om du bara visste…

Källa: Kelly Dirkes (Facebook)

Man ska aldrig dra förhastade slutsatser eller lägga sig i något som man inte har en aning om – något som mammans rörande brev är en viktig påminnelse om. Dela gärna vidare för att visa ditt stöd till en mamma som borde få ge kärlek och värme till sin dotter utan att bli utskälld!