Han riskerade livet för att ”Wilma” inte skulle bli våldtagen. Nu hyllas han av tiotusentals.

På nyårsafton såg Azamjon Shokirgv hur ett gäng killar omringade och slet i ”Wilma”. Då agerade han blixtsnabbt och räddade henne från att bli våldtagen. – Jag var beredd att börja slåss, jag blev arg, säger han till Barometern.

Azamjon dricker inte alkohol och var därför ute och körde sina vänner på nyårsafton. Han bor i Kalmar och det var när han hade sjutsat ett par vänner till centrala delarna av staden som han upptäckte den skrämmande situationen. Där stod ”Wilma” – som egentligen heter någonting annat – omringad av ett gäng killar som drog och slet i henne. Det skriver Barometern.
– Jag parkerade bilen ganska nära så de skulle se mig och frågade henne om hon kände killarna. Det gjorde hon inte och då bad jag killarna att sluta, säger han till sajten.

Situationen blev snabbt hotfull och Azamjon bad ”Wilma” att sätta sig i bilen. Precis när han skulle köra iväg försökte två av killarna att hoppa in i bilen, men Azamjon knuffade bort dem och kunde köra hem ”Wilma” i lugn och ro. Nu hyllas han som nyårsaftonens stora hjälte i Kalmar. Men det tycker inte Azamjon.
– Nej, bara en vanlig människa. Man ska inte bete sig illa mot tjejer, det måste man lära sig. Jag hade gjort om det här när som helst, säger han till Barometern.

”Man måste respektera unga tjejer.” Det säger Azamjon Shokirgv, som var den som hjälpte ”Wilma” från det tafsande killgänget.

Posted by Barometern on den 8 januari 2016