Hotellet nekar kvinnan att boka rum med sina överviktiga kompisar – anledningen får nätet att koka

Festarrangören och kroppsaktivisten Miranda Kane försökte boka in en helg på hotell med sina vänner.

Men fick ett svar som var långt ifrån det hon hade väntat sig rapporterar The Sun.

Miranda Kane, som driver ”kroppspositiva” evenemangsföretaget Club Indulge, skulle nyligen boka in en helg på hotell för klubbens medlemmar.

I ett mejl till hotellchefen på Marks Tey i Colchester skrev Miranda att de skulle vara ett gäng mellan 25-45 år. Och beskrev sakerna de kunde tänkas göra under helgen. 

Bland annat ville de spela bingo, köra lite pubquiz, käka middag och dansa på kvällen. Om det gick för sig skulle de även uppskatta två timmar själva i poolen.

– Jag skrev det för att det är lyxigt att få vara i poolen två timmar ensamma utan att bli dömda av andra, säger hon till The Sun.

Men när Miranda skickade iväg förfrågan till hotellet om att få vara där med sina ”partydjur” fick hon ett svar tillbaka som gjorde att hon höll på att sätta kaffet i halsen.

I e-postmeddelandet stod det:

”Innan jag spenderar tid på detta, håller du med om att detta inte är den kundkrets vi vill locka till”.

Fick hjärtat att stanna

Svaret som hon fick via mejl skulle förmodligen ha skickats till annan personal på hotellet. Men i stället gick svaret direkt till Miranda.

Miranda säger att hennes hjärta stannade när hon läst mejlet och anklagar nu hotellet för att vara fettfobiska.

Hotellkedjan, som tillhör Best Western Hotels, har bett om ursäkt för misstaget och säger att det är ”enormt generande” men menar att hotellchefen, som svarade på mejlet, inte hade med deras kroppstorlekar att göra. Utan termen ”partydjur”.

Men Miranda går inte på det.

– Jag har använt Pluz Size Party animals som slogan sedan dag ett och har aldrig haft problem med det, säger hon till The Sun och fortsätter:

– Deras slogan är ”hotell med personlighet”. Åh vad bra, jag kan verkligen förstå vad deras personlighet är. På riktigt, jag kan inte förstå att någon i nutid kan skicka ett sådant mejl.

”Inget galet rave-party”

Miranda menar att hotellet är värdar för massor av stora evenemang där de inte kan kontrollera vilka de är som kommer.

– De försöker säga att det är ”party djur” som de har reagerat på. Men vi har alla sett vad som händer på ett bröllop. De går inte och lägger sig klockan 18.00 med en Horlicks, säger hon och tillägger:

– Man kan tydligt se att det inte är något galet rave-party som jag bokar in. Det är bara ett gäng människor som vill ha ett säkert ställa att prata med sina kompisar och inte bli utsatta för dömande blickar.

Miranda har varit värd för liknande evenemang sedan 2013 och säger att hon aldrig stött på något liknande bemötande.

– Jag har skickat samma mejl till ett dussintal hotell och ingen har svarat något liknande, säger hon och tillägger:

– Men om det finns någon där ute som vill vara värd för oss och tjäna 20 000 pund direkt efter en pandemi får gärna höra av sig till mig.

Svaret får folk att koka

Efter att ha berättat om händelsen i sociala medier har folk blivit rasande. Flera hävdar att hotellets sätt att hantera det är ”motbjudandet”.

”Åh gud, så feta människor får inte bo på deras hotell? Det krossar mig att det sägs så öppet. Annars är det mer subtils”, skriver en person.

”Woooo, det där är äckligt”, skriver en annan.

”Som en plusstor person som har bott på många Best Western-hotell under åren, skulle jag gärna vilja veta när jag blev en typ av kundkrets du inte ville ha?”, skriver en tredje.

Andra är mer inne på hotellets bana och hävdar att det nog visst kunde vara så att ”party djur” fick hotellet att reagera. Då de var rädda att störa andra gäster.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);