Jeanettes överraskning till ensamma pensionärer – bjöd på konsert med svenska stjärnorna

Konserter och annan liveunderhållning är för många pensionärer en lyx de inte har råd att unna sig. Därför planerade eldsjälen Jeanette Höglund in en överraskning som involverade artisterna Jan Johansen, Gladys del Pilar och Linda Lampenius under söndagskvällen.

De pensionärer som besökte Vid Din Sidas soppkök under helgen fick förutom varm mat och frisering avnjuta gratis livemusik på plats. 

– Jag ville hitta på något roligt för dem, efter allt skit som varit med corona och hinder, säger Jeanette Höglund till Newsner. 

Vi är påväg att lämna ett tufft pandemi-år bakom oss, men för många fortsätter ensamheten att vara ett stort bekymmer och en anledning till psykisk ohälsa. 

”Är extremt ensamma”

Jeanette Höglund, grundare av ideella organisationen Vid Din Sida, är känd för sin kamp för landets fattigpensionärer. Men hon jobbar också för en annan utsatt och lite bortglömd grupp – äldre som är ensamma. 

– Många som kommer till oss kommer just för att de är fattiga eller hemlösa. Men det är också väldigt många som har en bostad, men som är extremt ensamma, berättar Jeanette Höglund för Newsner. 

Hon fortsätter: 

– Det finns folk som säger att ‘Det här är veckans höjdpunkt’ när de kommer till oss. Just på grund av den sociala biten. De får träffa oss och de får prata med andra människor och se att de inte är ensamma. 

Foto: Newsner

Jeanettes överraskning till ensamma pensionärer

Just ensamhet bland äldre är något som Jeanette Höglund ser som en stor problematik som samhället bör göra mer för att motverka. 

– De är lite bortglömda. Det är ändå våra äldre som byggt upp vårt land, och det görs fortfarande för lite för dem från våra styrande. Ensamhet kan verkligen vara knäckande, säger Jeanette. 

Dessa tankar fick henne att vilja ordna en överraskning för alla fattiga och ensamma pensionärer som kom till söndagens soppkök i centrala Stockholm. 

Gratiskonsert med svenska artister

Utan deras vetskap hörde hon av sig till några svenska artister för att fråga om de ville vara med på hennes överraskning. 

– Jag kände såhär, det har varit så himla mycket med corona, och ingen får gå in på ställen och så vidare. Så jag hörde av mig till Gladys del Pilar, eller ja, hennes körtjej, och de sa genast ‘ja’. Sedan hörde jag av mig till Jan Johansen, och han var solklar även han. Sedan fick jag också med violinisten Linda Lampenius, berättar Jeanette Höglund. 

Foto: Olivia Age
Jan Johansen gästade Vid Din Sidas soppkök, för att bjuda äldre på underhållning.
Foto: Olivia Age

Och överraskningen mottogs med öppna armar och tårade ögon. Det blev en fin och känslosam stund under söndagens soppkök, som gästades av artisterna med körer. Alla på plats för att bjuda fattigpensionärerna på gratisunderhållning. 

– Det är inget skamligt att vara fattig. Det är ju nästan ingen idag som har en fet pension. Vi vill att äldre med dåligt ställt ska veta att de inte är ensamma. Och Vi finns där för dem, säger Jeanette Höglund till Newsner.

Foto: Privat

Söndagskvällens överraskning för pensionärerna blev en storsuccé.

Såhär skriver organisationen Vid Din Sida på Facebook:

”Den här kvällen går nästan till historien Jag har liksom inga ord mina tårar rann av glädje Tänk att efter Corona som vart ett helvete rent ut sagt och få öppna upp kvällen, inviga hösten i soppis i kväll med dessa fantastiska artister”.

Den här kvällen går nästan till historien Jag har liksom inga ord mina tårar rann av glädje Tänk att efter Corona som…

Posted by Vid Din Sida – Stockholm on Sunday, September 12, 2021

Dela gärna om du också vill hylla den här fina initiativet för äldre.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required