Abortmotståndaren råkade göra älskarinnan gravid – och krävde att hon gjorde abort

I USA är republikanen Tim Murphy känd för sitt arbete med att göra abort straffbart för kvinnor. Så när det uppdagades att han gjort en kvinna gravid och krävt att hon skulle göra abort så var skandalen ett faktum. Efter det vill han att kvinnor som gör abort ska straffas med fem års fängelse, ett förslag som stöttas av Donald Trump.

Republikanen Tim Murphy som representerar delstaten Pennsylvania i USA, vill att det ska bli olagligt för kvinnor att göra abort. Något han jobbat hårt för att införa. Men när han själv råkade göra sin hemliga älskarinna gravid krävde hon att hon skulle göra abort, men mörkade det, det avslöjar Pittsburgh Post-Gazette.

 

Föreslår fem års fängelse för kvinnor som gör abort

I lagförslaget som representanthuset röstat igenom så vill man att kvinnor som gör abort efter graviditetsvecka 20 så riskerar att straffas med upp mot fem års fängelse. Enda gången undantag kan göras är om kvinnan blivit våldtagen, om det är ett fal av incest, eller om det är en fara för hennes liv.

 

Foto: Andrew Harnik

 

Stöttas av president Trump

Förslaget som Tim Murphy jobbat hårt för stöttas av Donald Trump, som stoppade allt federalt stöd till organisationer som stöder abort när han klev på presidentposten.

”Presidentens exekutiva order ger mig stort hopp om att vi framöver, återigen kommer att vara en nation som är förpliktigade att hedra livet från det ögonblick som befruktningen sker och inte en dollar av de amerikanska skattebetalarnas pengar ska spenderas på att avsluta ett liv förrän det har hunnit börja” har Murphy skrivit i ett Facebook-inlägg i januari i år.

 

Murphy ville inte ha barn med sin älskarinna och krävde att hon gjorde abort, sedan försöker han mörka det. Dela gärna för att uppmärksamma hans hyckleri och ta upp diskussionen om abort till ytan.