Läraren gav 9-årige Elias en uppgift. När jag ser hans lösning? Klockrent!

Elias, 9 år, fick en uppgift av sin lärare. Och hans lösning på uppgiften är inte särskilt traditionell – men så smart. Elias har nämligen adhd och tänker på ett lite annat sätt än en del andra barn. – Folk tror att barn inte är så smarta bara för att de har en diagnos, men de är jättesmarta, man kan lösa en uppgift på olika sätt, säger Elias mamma Carola Karlsson till Aftonbladet.se.

Nioårige Elias har adhd och går i en specialklass. På ett utvecklingssamtal med läraren fick han en särskild uppgift. Han skulle öva på att skriva berättelser med en röd tråd.

Många som får denna uppgift tänker säkert på samma sätt – men Elias tänkte utanför ramarna och kom på en väldigt smart lösning.

Enligt mamman Carola Karlsson var Elias först lite fundersam. Men efter ett par dagar hade han tänkt färdigt och var klar med uppgiften. Han hade skrivit en berättelse och löste uppgiften genom att trä en röd tråd genom pärmen.

– Han var jättenöjd, han hade verkligen funderat. Barn med olika diagnoser tänker utanför ramarna. Elias tog verkligen frökens ord bokstavligen, men löste uppgiften på sitt sätt, säger Carola till Aftonbladet.

Läraren godkände Elias lösning, och skickade enligt Aftonbladet ett wow och en tumme upp till Elias mamma. Carola Karlsson har också fått positiv respons i en Facebookgrupp där hon la ut Elias smarta lösning.

Gilla gärna om du också tycker att Elias sätt att lösa uppgiften på var väldigt smart.

Mamman: ”Folk tror att barn inte är så smarta bara för att de har en diagnos, men de är jättesmarta”

Posted by Aftonbladet on Tuesday, February 9, 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna