Maken tar sina sista andetag med frun vid sin sida – då ser dottern något och kippar efter andan

Floyd och Violet Hartwig var gifta i 67 år. Men det är det som hände under deras sista stund tillsammans som berör mig mest.

Den är kärlekshistorien är verkligen som hämtat ur en vacker film.
90-årige Floyd och 89-årige Violet Hartwig träffades i grundskolan för första gången och det blev början på en livslång romans. När andra världskriget bröt ut arbetade Floyd i amerikanska flottan och under den perioden skrev de hundratals brev till varandra.

Skarmavbild-2015-02-27-kl.-00.06.07

Här är urdrag från ett av breven:

”Hej älskling,

Här är några rader från din ensamma sjöman. Jag saknar dig älskling och är så kär i dig.
Sötnos, jag kommer vara så lättat när jag kommer bort från det här. Det här är verkligen ingenting för mig, även om jag trodde att livet i flottan var rätt häftigt. Men det var innan jag blev förälskad i den finaste tjejen i världen”.

Efter krigsslutet återvände Floyd hem och paret köpte en gård i Kalifornien. De fick så småningom tre barn ihop.

Skarmavbild-2015-02-27-kl.-00.05.50

För några år sedan drabbades Violet av demens och hon vårdades av Floyd i parets hem. När Floyd drabbades av en njursjukdom blev barn och barnbarnen chockade – men samtidigt stärktes parets band ytterligare. Efter över 67 år som livsvänner somnade de in för gott i varandras armar.

När Floyd, 90, dog på sjukhuset höll 89-åriga Violet hans hand – och bara någon timme senare somnade även hon in.

De var omgivna av barn, barnbarn och barnbarnsbarn som förstås blev förkrossade av att förlora båda sina familjemedlemmar på så kort tid. Samtidigt förstod de att det var detta som paret ville. Tydligen hade de berättat för sina barn att de ville lämna jordelivet hemma och tillsammans. 

– De hade en speciell kontakt, och jag tror att den kontakten bara blev starkare och starkare. Särskilt under de sista månaderna av deras liv, säger dottern Donna Scharton i en video som gjordes för att uppmärksamma parets kärlekshistoria. Här kan man se den: 

Detta är sann kärlek! Dela gärna vidare videon med familj och vänner om du också blev berörd av Floyd och Violets livshistoria. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna