Mamman och pappan får en vacker överraskning när deras lilla son föds.

Att få barn hör till livets absolut största ögonblick. När det står klart att två snart ska bli tre är det ett stort ögonblick inte bara för de kommande föräldrarna utan även för släkt och vänner. Extra speciellt blir det för den kommande mamman och pappans egna föräldrar som snart kommer att bli mormor, morfar, farmor och farfar. Just detta var fallet när Katrina och hennes make Danny fick veta att de väntade barn. Paret höll nästan på att spricka av stolthet och kunde inte vänta på att få välkomna sin lilla son till världen. Men bara månader innan de fick den glada nyheten drabbades de av ett dystert besked. Katrinas älskade mamma hade drabbats av en obotlig form av lungcancer och plötsligt rasade deras värld samman. Men mitt i sorgen fick de en idé. En idé som skulle göra att Katrinas svårt sjuka mamma ändå skulle få chansen att sätta ett ordentligt avtryck innan hon lämnade jordelivet.

För Katrina var det otroligt viktigt att hennes mamma skulle få spela en viktig roll i sitt kommande barnbarns liv. Men chansen att hon skulle få vara där när den stora stunden var inne och Katrinas och Dannys son föddes var mikroskopiska. Lungcancern var långt gången och det stod till sist klart att hon inte skulle överleva.

mormor1
FOTO: Youtube

Det var då Katrina kom på en idé som skulle göra att hennes mamma för alltid skulle bli starkt kopplad till den lilla pojken, även om hon inte längre var kvar bland dem. Katrinas mamma skulle få välja pojkens namn, men hon skulle inte avslöja vilket namn hon valt.

Så precis innan mamman gick bort berättade hon sitt val för Katrinas syster, Sarah. Och systern höll sitt löfte och bevarade hemligheten ända till dagen då det var dags för förlossningen, sex månader senare.

mormor2
FOTO: Youtube

I förlossningssalen var hela rummet fyllt med minnen av Katrinas nu bortgångna mamma.

”Hela rummet var fyllt med vår mammas saker och bilder så hon kändes nära oss och allting var perfekt”, skriver Sarah på Youtube.

mormor3
FOTO: Youtube

Och Sarahs och Katrinas mamma hade verkligen ansträngt sig och slagit in sitt val ordentligt. Men längst där nere, under silkespapperet låg en liten bebisbody med namnet tryckt på ryggen. Mormors sista beslut i livet, namnet på hennes barnbarn, blev ”Harrison”.

mormor4
FOTO: Youtube

Här kan du se Sarahs och Katrinas egna film från när de får veta sin mammas val av namn:

Jag måste säga att det här verkligen berörde mig ända in i hjärtat. Katrinas lilla son kommer aldrig att få träffa sin fina mormor men han kommer alltid att bära det namn hon valde som en sista kärlekshälsning till sitt barnbarn innan hon lämnade jordelivet. Jag är övertygad om att Harrison kommer att bära sitt namn med stolthet.

Om du gillade den här fina berättelsen får du gärna dela den vidare så fler kan få chansen att läsa den.