Misstänkt mordbrand på äldreboende – började brinna i permobil

Strax före klockan 01 natten till tisdag fick polisen ett larm om en brand på ett äldreboende i Mullsjö, i Jönköpings län. Polisen tror att branden var anlagd, och väljer att utreda händelsen som mordbrand. 

00.45 natten till tisdag upptäcktes branden på ett äldreboende i Mullsjö kommun, och polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

Enligt SVT ska branden ha startat i sitsen på en el-rullstol – även kallad permobil. Detta gör att polisen har anledning att tro att branden var anlagd. 

– Det brann i en permobil. Först trodde vi att det startat i samband med laddning. Men det visade sig att det börjat i sitsen och det finns ingen naturlig förklaring till vad som orsakat branden, säger Dennis Johansson Strömberg presstalesperson på polisen region Öst till Aftonbladet

OBS: Kvinnan på bilden har ingen koppling till händelsen. Foto: TT

Misstänker mordbrand

Polisen misstänker att branden på äldreboendet i Mullsjö är anlagd, och de väljer att utreda händelsen som mordbrand. 

– Det gör vi för att det inte finns någon naturlig orsak och för att vi ska kunna utreda vad som har hänt. Att det rubriceras som mordbrand är för att det är en lokal där flera människor vistas och att det förelåg risk för spridning, säger Dennis Johansson Strömberg presstalesperson på polisen region Öst till Aftonbladet. 

Vad som orsakade branden i sitsen på permobilen är ännu oklart, men branden hann aldrig sprida sig utanför lägenheten på äldreboendet i fråga. 

Fyra hemtjänstbilar förstördes i en bilbrand. Nu misstänker polisen att branden är anlagd 😡

Posted by Newsner on Monday, October 5, 2020

Än så länge finns ingen misstänkt för branden. 

Så sent som förra veckan rapporterades en brand på ett äldreboende i Storå i Lindesbergs kommun, även där ska branden ha startat i en av lägenheterna. 

Branden hann släckas innan den spreds, men röken hann förstöra lägenheten där den startade, samt skada flera lokaler på boendet. 

Oklart om någon skadades i branden

Den drabbade lägenheten fick spärras av, och det var oklart om övriga på boendet skulle få evakueras en längre tid. 

Vad som orsakade branden är oklart, och polisen rubricerar brottet som allmänfarlig vårdslöshet. Ingen person befann sig i lägenheten när branden bröt ut, och ingen person kom till skada, det rapporterade SVT

Foto: TT

Det finns inga uppgifter om att bränderna har en koppling till varandra.

Enligt Aftonbladet är det ännu oklart om någon skadades i samband med branden på äldreboendet i Mullsjö.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required