När busschauffören svimmade på motorvägen klev 3 hjältar fram och förhindrade katastrofen.

Bussen hade precis svängt ut på motorvägen. Sekunden senare svimmade chauffören och bussen rammade räcket. Det hela var på väg mot katastrof – men då klev tre hjältemodiga passagerare in i bilden.  

Tisdagsmorgonens bussresa mot Kungälv blev plötsligt mycket dramatisk. Så här skriver passageraren Mi Eriksson i ett Facebook-inlägg:

”När vi har svängt ut på E6 så känner jag att bussen kränger lite, men chauffören får ordnat till det. Nästa sekund rammar han staketet på höger sida. Det smäller ordentligt i bussen och alla blir på sin vakt. Vi fortsätter en liten bit. Jag undrar varför han inte stannar efter smällen. Istället fortsätter han ut i vänster körfält. Jag tänker för mig själv: ”Svänger han utan att blinka???” För jag noterar att han inte blinkar. Han smäller då i vänstersidan på bussen i omkörningsfältet. Fortfarande kör vi i full fart. Jag rusar då fram till chauffören och ser att han är avsvimmad. Han håller krampaktigt i ratten och bussen smäller i en gång till”.

Mi Eriksson lyckades dock få tag i ratten och snart fick hon också hjälp av två andra passagerare. En av dem var Arash Amarian.

– Han hade tappat kontrollen helt så jag sprang fram och tog över ratten, jag försökte hålla bussen stadig, säger Arash Amarian till GT.

Till slut kunde trion få undan den avtuppade chauffören från förarsätet – och då lyckades Arash Amarian bromsa in bussen.

– I den situationen tänker man inte så mycket. Det är säkerheten först. Fått mycket mejl och sms av de som var på bussen. De har tackat jättemycket. Kul att bli uppskattad, säger Arash Amarian till GT.

Alla passagerare i bussen klarade sig. Busschauffören fördes med ambulans till sjukhus.

– Jag har pratat med bussbolaget. Han verkar må bra, det är skönt att höra, säger Arash Amarian till GT.

Bussbolaget Västtrafik hyllar nu hjältarnas modiga insats.

– De är hjältemodiga och har varit fantastiska. Det är civilkurage att våga och ingripa så snabbt. Det är olyckligt att busschauffören blev sjuk, han var pigg på morgonen, det hade inte varit några tecken, så de har skött det fantastiskt, säger presskontakten Marie Fall till GT.

Här kan du läsa hela Mi Erikssons inlägg:

Är lite chockad ännu, så skriver här med:Hej Västtrafik!Vill lämna en redogörelse angående bussolyckan på E6…

Posted by Mi Eriksson on den 17 november 2015

Jag hoppas verkligen att busschauffören och alla passagerare mår bra efter omständigheterna. Och visst är det skönt att höra att det finns sådana hjältar där ute när olyckan är framme – utan deras insats hade det kunnat sluta på ett helt annat sätt. Gilla gärna för att hylla de tre hjältarna.