När jag förstår varför 6-åringen stjäl mat hemma fylls jag med så mycket värme för den här lilla tjejen.

Den här historien snubblade jag över på en engelsk sajt och den grep verkligen dag i mig när jag läste den. En pappa upptäcker hur mat försvinner från skafferiet hemma. Efter några dagar inser han att det är dottern som plockar med sig flingor och bröd till skolan. Anledningen till att hon gör det är verkligen otroligt hjärtevärmande. Inlägget verkar vara postat på Facebook från början vilket kan betyda att det verkligen hänt på riktigt, men det är ingenting jag kan svära på. Men oavsett det tyckte jag det här var så fint att jag bara ville dela det med er.

På sista tiden har jag noterat att mat har börjat försvinna ur skafferiet hemma. En kartong med flingor här och några äpplen och burkar med soppa där. Men en hel limpa med bröd och en burk med jordnötssmör var det som verkligen fick mig att uppmärksamma att något märkligt pågick hemma.

Jag höll koll i några dagar och insåg efter ett tag att det var min dotter Jennifer som smög ner mat i sin ryggsäck precis innan jag skjutsade henne till skolan och vid slutet av dagen var maten borta.

När jag frågade henne om vad som pågick berättade hon för mig, med tårar i ögonen, att en liten pojke i hennes klass hade sagt att han hatade helgerna för att han inte hade någonting att äta. I skolan fick han i alla fall lunch och frukost ibland. Så hon smög ner mat i hans ryggsäck under skoldagarna så att pojken och hans lillebror skulle ha någonting att äta. Hon gjorde det här i smyg då hon inte ville att han skulle behöva skämmas i skolan.

Det hon berättade grep verkligen tag i mig då vi lever i ett ganska välbärgat område och även om jag inte är så naiv att jag tror att fattigdom inte existerar blev jag väldigt överraskad när jag förstod hur illa den här lilla pojken och hans familj hade det.

Jag skriver det här som en påminnelse till oss alla (inklusive mig själv) att vi aldrig vet hur mycket vissa människor måste kämpa och att deras situation inte alltid är uppenbara för oss andra. Bara med en gest kan vi verkligen göra en stor skillnad.

Om ni undrar så har jag berättat om det här, anonymt, för skolan och de har försäkrat att de ska göra vad de kan för att den här familjen ska få hjälp när de har det tufft.

Men jag fortsätter ändå att köpa några extra kartonger med flingor och konserver med soppa och ställer dom så att en 6-åring når upp till dom i skafferiet. Jag har noterat att de fortfarande försvinner…

Här kan du läsa ursprungsinlägget på engelska.

Tycker du precis som jag att den här lilla tjejen är ett föredöme för oss alla får du gärna gilla och dela det här vidare så att fler kan läsa om henne