Nu hyllar vi busschauffören Moaz som räddade en kvinna från att bli misshandlad

30-åriga Moaz Eldahawy jobbar som busschaufför i Skåne. Han hyllas nu som en hjälte på sociala medier för sitt blixtsnabba beslut när han såg hur en kvinna – som höll i sitt barn – blev misshandlad på öppen gata.

– Jag blev väldigt upprörd och arg och ville ta till våld men jag tänkte att det var bättre att hjälpa genom den lagliga vägen. Så jag stannade bussen, öppnade dörren och kallade in henne för att skydda barnet och kvinnan. Jag ville verkligen försvara dem, säger Moaz till Aftonbladet.

 

Moaz var ute och körde sin vanliga rutt när han på avstånd såg den skrämmande händelsen. Till Aftonbladet säger Moaz att mannen var mycket hårdhänt och att han slog med full kraft mot mammans ansikte – samtidigt som hon gjorde allt för att skydda sitt barn. Busschauffören, som aldrig sett något liknande, blev väldigt upprörd, men höll sig kall. I stället körde han fram med bussen, stannade och drog in kvinnan och hennes barn i bussen. Han stängde dörrarna och såg på håll hur mannen snabbt försvann från platsen. Han ville ringa polisen, men det ville inte kvinnan som blödde efter slaget hon precis fått mot sig. 

 

För att lugna henne och barnet sa han att de inte längre behövde vara rädda. Det skriver Aftonbladet.

– Då sa jag att hon inte behövde vara rädd för nu skyddar jag och passagerarna henne, säger han.

Nu hyllas busschauffören stort i sociala medier för sitt civilkurage som kanske räddade kvinnans liv.

– Det är inte jättemånga som vågar ingripa, det var starkt att han stannade bussen och hjälpte till, det händer inte ofta om man ska vara ärlig, säger Milisav Stankovic, enhetschef för bussbolaget Transdev som Moaz kör för, till Aftonbladet.

Du har ett hjärta av guld, Moaz! Du förtjänar alla likes som går att hitta.

 

”Jag sa att hon inte behövde vara rädd för nu skyddar jag och passagerarna henne”

Publicerat av Aftonbladet den 25 augusti 2016

Dela gärna för att hylla Moaz! En busschaufför med ett hjärta av guld.