Nu hyllar vi Eli som dök i isvattnet och räddade en liten pojke från att drunkna.

Det finns vissa människor som inte tvekar en sekund när de hamnar i en situation där de tvingas ta ett snabbt beslut. Ett beslut där de samtidigt ställer sitt eget liv på spel för att försöka hjälpa en medmänniska i nöd. En sådan person är 26-årige Eli Elias från Södertälje.

Händelsen i Södertälje rapporterades först av Länstidningen i Södertälje och utspelade sig i förra veckan. Efter avslutat träningspass var 26-årige Eli Elias på väg hem i sin bil när han plötsligt fick syn på en kvinna som stod och viftade längs vägen. När han väl stannat till insåg han snabbt vad som stod på.

– Då såg jag att hennes son låg i vattnet. Vissa delar av vattnet hade frusit till rätt ordentligt. Han måste ha ramlat i med rätt stor kraft då han hade vatten över huvudet och försökte ta tag i iskanten. Jag märkte hur han skrapade naglarna mot den. Då visste jag att det var illa, berättar Eli för LT.

Utan att tveka en sekund dök på 26-åringen ner i det iskalla vattnet för att försöka rädda pojken.

– Jag visste att jag var tvungen att hoppa i. Så jag gjorde det. Kylan är inget problem för mig. Det enda jag var rädd för var att slå i knät i stenarna då jag opererade korsbandet för två månader sedan.

Och efter en tuff kamp i det iskalla vattnet med en vettskrämd och vilt sprattlande pojke lyckades Eli få upp den lilla killen på trygg mark på land. För Aftonbladet berättar Eli att hans insats var direkt livsavgörande.

– Jag tvekade inte en enda sekund. Sköterskan sa till mig efteråt att det hade kunnat sluta illa, att vi båda hade kunnat dö.

Den lilla pojken klarade sig och även Eli mår bra efter den traumatiska händelsen. Men Eli vill också passa på att peka på det faktum att massor av människor som passerade helt enkelt struntade i att hjälpa till.

– Folk körde bara förbi. De trodde väl att det var ett skämt eller något. Ett par stod och filmade med sin mobil hela tiden, säger han till LT.

Och det är bara att hålla med. Kan vi så borde vi alltid hjälpa våra medmänniskor när de hamnat i en farlig situation. Eli är utan tvekan min hjälte idag.

”Sköterskan sade att vi båda hade kunnat dö där ute”. Glöm inte att gilla Svenska Hjältar.

Publicerat av Aftonbladet den 22 januari 2016

Om du också tycker att Eli stod för en hjältemodig insats får du gärna klicka på gilla här under.