Nu hyllar vi Zlatan för hans underbara gest mot den lilla bortknuffade pojken.

Många unga flickor och pojkar drömmer om att någon gång få vandra in till en stor fotbollsarena hand i hand med en superstjärna. För en liten pojke såg drömmen ut att gå i uppfyllelse när Paris Saint-Germain i söndags gästade Saint-Etienne för en match i den franska högstaligan. Med pirr i magen stod han redo att följa med självaste Zlatan ut på fotbollsplanen – men lika snabbt krossades drömmen av en pappa till ett annat barn. Det Zlatan gjorde då är helt underbart och nu hyllas fotbollsstjärnan stort för sin hjärtevärmande insats mot den lilla pojken.

Twitter-kontot LeMeilleurDuFootball uppmärksammade händelsen först via ett videoklipp. Där ser man hur en liten pojke står redo bredvid sin idol Zlatan för att gå ut till matchen – när pappan till ett annat barn knuffar bort pojken lite försiktigt och föser fram sin egen unge.

Det gillade inte Zlatan, som därför återigen drog fram den lilla pojken som från början skulle gå ut med honom. Därefter ruskade Zlatan den glada pojken i håret och skrattade.

Här är videoklippet från LeMeilleurDuFootball:

Som förälder blir jag så glad av att se när stora proffs är så jordnära och verkligen bryr sig om de små barnen. Samtidigt är det verkligen förfärligt hur pappan till den andra pojken försöker lyfta fram sitt eget barn på bekostnad av andra. Dela gärna vidare på knappen här under om du vill att fler ska ta del av Zlatans fina insats.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: