Paret adopterar en övergiven pojke efter att de förlorat sina egna barn i bilolycka

Cathi och Dan Johnson var med om en förälders värsta mardröm. 2005 dog deras två barn i en trafikolycka. Hela parets värld rasade samman och de visste inte hur de skulle ta sig vidare.

Åren gick och på något sätt gick livet vidare, men Cathi och Dan kände hela tiden att det var något livsnödvändigt som saknades i deras liv. Men en resa till Liberia skulle förändra allt för familjen.

Cathi och Dan Johnson från Minneapolis, USA, var med om en förälders värsta mardröm. För tio år sedan dog deras två barn, Andrew, 21, och Christina, 15, i en trafikolycka.

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 10.12.41

Åren gick men Cathi och Dan kunde aldrig återhämta sig efter den tragiska olyckan och de visste inte hur de skulle gå vidare med sitt liv.

– Det var väldigt svårt att inte falla, för vi visste att livet aldrig skulle bli som det var förut, säger Dan, enligt CBS.

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 10.09.51

Efter tre år bestämde sig Cathi, som är sjuksköterska, för att åka till Liberia och jobba som volontär på ett sjukhus. Hon ville hjälpa så många som möjligt och kände att det även skulle hjälpa henne att sörja sina barn.

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 10.13.16

5 000 mil hemifrån, på sjukhuset i Liberia där Cathi jobbade som volontär, lämnade någon in den 4 månader gamla pojken Matthew. Hans biologiska mamma övergav honom eftersom han var döv och sjuk.

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 10.13.29

Men för Cathi var det kärlek vid första ögonkastet.

– Han stal mitt hjärta från första början, säger hon.

I veckor kämpade hon för att han inte skulle dö.

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 10.13.36

Till slut fick hon tillstånd att adoptera honom och tog med sig honom hem till Minneapolis.

– Matthew fick oss att älska igen. Han är född 5 000 mil härifrån men han är min son. Han är en del av mig, säger Dan.

adoptera

Matthew har nu genomgått flera operationer och går i första klass i en skola speciellt anpassad för döva barn. 

Cathi och Dan har aldrig sett honom som en ersättning för vad de förlorade. Han har gett dem en anledning att fortsätta att leva. Att fortsätta att älska.

Här kan du kolla på en video om familjen, och se hur Matthew ser ut idag:

Bilder

Jag blev väldigt berörd av den här historien och har svårt att hålla tillbaka tårarna. Jag önskar familjen Johnson all lycka till.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna