Pojken på brevbärarnas rutt försvinner – när sanningen avslöjas dyker 20 postbilar upp på gatan

Dag ut och dag in, oavsett väder och vind – på en gata i USA har brevbärarna alltid fått ett lika hjärtligt välkomnande när de kommit med post och paket på morgonkvisten. Den unge pojken Matthew Watkins har nämligen alltid drömt om att bli brevbärare och han har därför alltid varit noga med att uppmärksamma sina förebilder.

Men när en kvinnlig brevbärare en morgon tog den dagliga rutten förbi familjen Watkins hus så kom det plötsligt ingen hälsning. Inget leende, ingen vinkning – ingen Matthew i sikte. Inte heller dagen därpå, eller dagen efter det… och till slut hade det gått hela åtta månader utan att brevbärarna hade sett röken av sin största beundrare.

Den kvinnliga brevbäraren började undersöka saken närmare och snart fick hon höra de förfärliga nyheterna. Matthew hade drabbats av cancer.

Hon berättade snart för sina kollegor och brevbärarna var genast överens – de var tvungna att göra något för den unge pojken.

En dag när Matthew kom hem från sjukhuset möttes han så av en oväntad överraskning.

Längre ner på gatan skymtades inte bara en eller två postbilar – utan en hel parad med 20 bilar som var på väg mot familjen Watkins hus.

Bildkälla: Youtube

Brevbärarna hade bestämt sig för att samlas och göra något fint för den unge pojken. Snart stannade kortegen till framför den förvånade pojken och visst hade de med sig lite post, precis som vanligt.

Men den här gången var det inte vilken post som helst – utan fina gåvor, som bland annat ett band med medaljer att hänga över bröstet samt en blå brevbärarskjorta.

Bildkälla: Youtube

Matthew blev givetvis överlycklig över brevbärarnas enkla, men oerhört fina, gest.

Nu är det bara att hålla tummarna för att han lyckas övervinna cancern – och det går åt rätt håll.

– Han har massa arbete att göra men han gör det, han blir starkare för varje dag, säger Matthews mamma Jennifer.

Bildkälla: Youtube

Här kan du se ett tv-inslag om Matthew och brevbärarna:

En liten gest kan verkligen betyda mycket och jag blir så glad av att läsa om underbara medmänniskor som lyser upp andras vardag.

Tveka inte att dela vidare så fler kan läsa den hjärtevärmande historien om Matthew och brevbärarna.