Pojken som övergavs för att han saknade en hand har fått en ny familj

Strax efter att Kirilll föddes övergavs han av sina biologiska föräldrar. Pojken föddes utan en hand – och det gjorde föräldrarna rädda. De tyckte att han var ett misstag och övergav honom. Det fruktansvärda beskedet innebar att Kirill tillbringade fyra år på barnhem, i väntan på en familj som ville adoptera honom.

När ödet förde Doug och Lesley Facey, ett par från Kanada, till barnhemmet i Kazakstan blev också drömmen sann. Kirill fick till slut en ny familj, och en ny farfar som han hade mycket gemensamt med – han saknade nämligen också en hand.

Doug och Lesley Facey, ett par från Newfoundland, bestämde sig 2012 att de ville adoptera. Efter månader av rättsliga hinder och bakslag, förde ödet paret samman med en 4-årig pojke vid namn Kirill och Doug tänkte genast på sin egen far. Detta då Kirill saknade en högerhand – precis som Dougs egen pappa.

”Hur skulle vi kunnat säga nej till denna lilla pojke, när jag vuxit upp med någon som har dragit samma lott i livet? Min pappa var stark och har hela tiden tagit sig igenom livet trots sitt funktionshinder”, säger Doug till Buzzfeed.

Facebook

Kirill hade flera gånger tidigare varit nära att adopteras, men där par och familjer dragit sig ur i sista stund. Familjen tror att det beror på hans avsaknad av en högerhand. En domare i Kazakhstan frågade till och med paret om de var säkra på att de verkligen ville adoptera en pojke som saknade en hand.

”Jag blev arg då jag fått den frågan flertalet gånger”, säger Doug.

Doug sa till domaren: ”Med all respekt, det är inget fel på den här lilla killen. Han saknar en hand, inget annat.”

Precis som Kirills farfar. När Kirill mötte sin nya familj, och farfar, på flygplatsen kände han direkt att han hörde hemma med dem.

Kirill bor nu tillsammans med sin nya familj i Newfoundland, Kanada. Han har en nära relation till sin nya farfar och varje gång de träffas slår de sina ”stumpar” mot varandra och skrattar. Han lär sig engelska med stormsteg. Och framför allt har han lärt sig att ingenting är omöjligt. Mycket tack vare sin farfar.

”Min pappa visade att han kunde göra allt han ville. Han är en framgångsrik affärsman, han deltog i Paralympics och fortsätter varje dag bevisa att ingenting står i vägen för hans planer”, säger Doug.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna