Polismannens agerande mot den hemlösa mannen lämnar inte ett öga torrt

En av mångas värsta farhågor är att bli hemlös – men för många är det en vardag.

Den här polisen kallades till en affär där en hemlös man vägrade gå ut vid stängningstid.

Men direkt när han såg den hemlösa mannen förstod han varför, fick han en klump i halsen – och agerade direkt.

Det är inte sällan vi tar upp saker som vi ser som problem i vardagen. Bussen kanske är sen, middagen var lite för varm eller att vi ska upp tidigt på morgonen. Men när vi förstår hur hemlösa människor då har det är våra problem egentligen överflödiga. 

En kväll i El Paso, Texas, fick polismannen Jose Flores ett samtal. Det kom från en butik där en hemlös man hade befunnit sig.

Bildkälla: Shutterstock

Personalen berättade att den hemlösa mannen ville hitta en varm och torr plats – men när butiken skulle stänga vägrade mannen att gå ut.  

José satte sig i polisbilen och åkte ner till butiken. Väl där satt hel riktigt en hemlös man, men han märkte direkt att någonting saknades. Mannen hade inga skor. José kunde känna en klump i halsen och det han såg påverkade honom starkt. Men då gjorde han något som skulle förändra allt.

Utan att tveka gick José in i butiken och började plocka ner saker från hyllorna. När han kom tillbaka visade han den hemlösa mannen att han köpt nya skor, strumpor och handskar till honom.

Bildkälla: Facebook/MadWorldNews

En person i närheten lyckades fånga det fina ögonblicket på bild utan att de visste om det. Men bilden sprids nu över hela nätet och polismannen José har lämnat många avtryck.

Hans fina gest värmer mitt hjärta – och förhoppningsvis kommer den hemlösa mannen också känna mer värme framöver. Inte bara på grund av att han nu har skor, strumpor och handskar. Utan även att en person sträckte ut sin hand mot honom och nuddade hans hjärta med mänsklig värme och vänlighet. 

Polismannen José är en riktig hjälte. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook om du håller med!