Psykolog: Dina syskon kan vara de viktigaste personerna i ditt liv

Alla som växt upp med syskon vet att det inte alltid är en dans på rosor.

Man bråkar och gnabbas och retas – det är ganska naturligt när du är barn eller tonåring och stör dig på dina syskon.

Oftast är detta något som de flesta växer ifrån, och när vi blir äldre kan vi nog alla värdesätta våra bröder och systrar väldigt högt.

Och det bör vi också göra!

Relationen med dina syskon är viktig – i själva verket är det kanske den viktigaste relationen du någonsin kommer att ha.

Det menar i alla fall psykologen Margrethe Brun Hansen, skriver danska tidningen BT.

”En bra syskon relation kan vara den viktigaste relation du någonsin har, i hela ditt liv”, säger psykologen Margrethe Brun Hansen och fortsätter:

”Våra bröder och systrar följer med oss genom hela livet, på gott och ont.  De är med all sannolikhet det förhållandet i våra liv som kommer att vara mest långvarigt. Inga andra relationer vi har med oss ​​genom livet varar i så många år. Vår syskon är helt enkelt våra spegelbilder, vittnen till vårt liv. De har funnits där hela tiden, och det har en stor betydelse”.

Påminn ditt syskon

Barnpsykologen Margrethe Brun Hansen deltar i danska radion och programmet ‘Syskonens hemliga värld”, som följer fem syskon i åldern 3-8 år, i 10 dagar. 

På Newsner har vi tidigare skrivit om hur viktigt det är med syskonrelationer och födelseordningen kan påverka hur personlighetsdragen ser ut.

Att syskon kan betyda oerhört mycket vet nog de flesta om, men det skadar ju aldrig att påminnas om det. Dela gärna denna nyhet med din bror eller syster, så att personen vet att hon eller han betyder mycket för dig!