Sanna Nielsen efter hatet: ”Tänker inte låta nätmobbingen påverka mig”

Sanna Nielsen kommer vara med oss på julafton som årets julvärd. 

Men det tuffa klimatet på sociala medier hon fått utstå är ingenting hon bryr sig om.

– Jag tänker inte låta näthatet påverka mig, säger Sanna Nielsen till BLT.

Sanna Nielsen har letat sig allt längre in i våra svenska hjärtan.

Efter en hyllad insats som programledare för Allsång på Skansen får hon nu det hedersamma uppdraget att vara årets julvärd i SVT, där hon kommer bekanta sig med bland annat Kalle Anka och hans vänner – och givetvis tända det klassiska julljuset.

– Det är något speciellt. Jag vet ju själv från när jag växte upp hur viktigt det var med Kalle Anka och Arne Weise på julafton, säger Sanna Nielsen till BLT.

Men vägen dit har inte varit lätt för henne. När Sanna Nielsen offentliggjordes som årets julvärd fick hon direkt flera elaka kommentarer på nätet – för den tröja hon hade på sig. 

”De horribla kommentarer jag fick igår om min tröja och ett läppstift kändes inte som kritik utan som mobbing och det är ett ämne som jag brinner mycket för. Att en tröja med bara axlar skulle vara så irriterande för folk är för mig en gåta. Ni behöver inte tycka om det jag har på mig, men vad är det för sätt att uttrycka sig på? Det handlar om en tröja”, skrev hon då på sin Facebook-sida efter påhoppen. 

Nu är det bara dagar kvar innan Sanna Nielsen sätter sig i den klassiska stolen och tänder ljuset på julafton inför hela svenska folket.

Men trots de hårda orden hon fått utstå konstaterar hon att ingenting kommer stoppa henne. 

– Klimatet på sociala medier har blivit hårdare, men jag tänker inte låta näthatet påverka mig som person eller artist. Jag hade mycket väl kunnat ha den utskällda tröjan på mig även på julafton, men jag har planerat att bära något annat, säger Sanna Nielsen till BLT

Bildkälla: Facebook/Sanna Nielsen

Du är så stark Sanna och du kommer bli en fantastisk julvärd! Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att visa stöd för Sanna och stå upp mot mobbning i alla former.