Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Skolans briljanta lösning på matsvinnet: Släng mindre mat så får ni efterrätt.

På många ställen brottas man med stora mängder matsvinn. Men Tullängsgymnasiet i Örebro har hittat en briljant lösning på problemet.

Tullängsgymnasiet i Örebro har under många år jobbat för att minska matsvinnet. Och nu har de kommit på en något udda lösning för att få eleverna att slänga så lite mat som möjligt.

De har startat en tävling, där alla eleverna deltar, som går ut på att eleverna får en dessert nästa vecka om de slänger tillräckligt lite mat, skriver Aftonbladet.

Varje dag skriver skolan upp resultatet på svarta tavlan så att eleverna kan se hur mycket mat som slängs. Lena Sjöqvist, restaurangchef på skolan, säger att det blir som en morot när man lockar med en veckas efterrätter.
– Det blir en snackis också om vilka desserter det blir och så vidare, säger hon till Aftonbladet.

En annan grej som skolan gör för att minska matsvinnet är att de sätter fram smakskedar så att eleverna kan smaka på maten innan de serverar sig.

Skolans restaurang har dessutom ett Insagramkonto där de lägger upp skolans mat och där eleverna hetsar varandra att äta upp.

Men den här veckan klarade inte eleverna veckans mål på 125 kilo slängd mat totalt.
– De missade med fyra kilo så vi kommer gå ut med att de föll på målsnöret men de kommer få dessert ändå för att de kämpat väl. Men nästa gång blir det hårda bud i Mellerud, säger Lena Sjöqvist till tidningen.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...