Skolans briljanta skyltar för att stoppa mobbning hyllas av tusentals på nätet.

Newsner kunde tidigare i veckan rapportera om en stor skylt som satts upp utanför en skola i Årsta. Skylten löd ”Mobbning förbjuden” och var uppsatt av en privatperson som ville uppmana skolor att ta mobbning på allvar. Och nu tycks hans uppmaning ha spridit sig i landet.

SVT Värmland rapporterar nu om Orrholmsskolan i Karlstad som på tisdagen satte upp två antimobbningsskyltar vid skolan.

– Vi fick de här två skyltarna av en förälder. Det kändes helt rätt att sätta upp dem, berättar Louise Hellgar, lärare på skolan, för SVT.

Och skyltarna har tagits emot väl av eleverna.

– De tycker att det är jättebra. Det är ju inte så att vi tror att allt löser sig bara för att man sätter upp en skylt. Vi jobbar hela tiden aktivt med att alla ska få vara som de är och att alla ska känna sig trygga i skolan och på fritids, säger Louise Hellgar till SVT Värmland.

Skyltarna tycks vara uppskattade av fler än eleverna. När skolan postade en bild på skylten på sin Facebook-sida fick den snabbt stort positivt gensvar. I skrivande stund har över 1 300 gillat bilden och fler än 250 har delat den vidare.

Nu sitter våra nya skyltar på plats. Dessa är ett led i vårt arbete med likabehandlingsplanen, som är en av de planer som ligger till grund för vårt arbete på skolan.

Posted by Orrholmsskolan on den 6 oktober 2015

Har du eller din skola också satt upp skyltar mot mobbning eller på annat sätt tagit ställning mot mobbning? Tveka då inte att skicka dina bilder till Newsner på Facebook.

Publicerad av Newsner, gilla gärna