5-åring blir tagen på bar gärning när hon tömmer spargrisen: När mormor förstår varför kommer tårarna

När Jackie Oelfke hittade sitt 5-åriga barnbarn, Sunshine, i full flärd med att tömma sin spargris blev hon chockad.

Den annars så kloka flickan som sparat i flera månader ville nu göra slut på alla sina pengar på en gång.

Men när Sunshine förklarade varför hon behövde pengarna blev Jackie alldeles tårögd. Och hon visste att hon var tvungen att hjälpa till.

Nu, bara månader efter att Sunshine påbörjade sitt projekt har hon fått en hel liten armé av godhjärtade människor över hela världen att hjälpa till.

I en intervju med amerikanska TODAY berättade Jackie varför hennes barnbarn ville komma åt alla sina besparingar.

Posted by Jackie Sue Oelfke on Sunday, 12 August 2018

”Hon sa att hon skulle ta med dem till skolan så hon kunde köpa mjölk. Jag förklarade att jag redan hade betalat för hennes mjölk den här månaden. Då tittade hon på mig och sa, ’Min kompis mamma har inte pengar till mjölk, men det har jag.’”

Ville hjälpa sina klasskamrater

Jackie förstod vilket stort hjärta Sunshine hade när hon istället för att spara sina pengar till någon fin leksak, hellre ville hjälpa sina klasskamrater.

Den stolta mormodern hjälpte Sunshine att ta med pengarna till klassrummet så att hon kunde lämna dem till klassföreståndaren. Sedan valde hon att dela med sig av Sunshines fina initiativ på sin Facebook-sida.

When you have the need for speed….one must visit the racing capital of the world ?? I see ‘bricks’ in our future ?

Posted by Jackie Sue Oelfke on Wednesday, 8 August 2018

På bara ett par timmar hade Jackies inlägg spridits som en löpeld på internet och människor från hela världen blev så rörda av berättelsen att pengarna började strömma in.

Sunshines förskolefröken, Rita Hausher, berättade för TODAY att behöva säga nej till barn som ville ha mjölk var en av de mest hjärtskärande saker hon någonsin behövt göra. Men tack vare Sunshines generositet och osjälviskhet behövde hon inte göra det mer.

Sunshine, spargris
GoFundMe

”Jag har alltid mått dåligt när jag har behövt säga ’nej’ till barnen när de frågat om de kan få mjölk. Tack vare Sunshines snällhet gentemot en elev, har det nu växt så mycket att alla är inkluderade, vilket gör mig väldigt väldigt glad.”

Till och med idag har Sunshines insamlingssida på GoFundMe samlat in nästan 19 000 dollar. Vilket motsvara cirka 170 000 kronor. Det innebär att hennes klasskamrater aldrig kommer att behöva gå hungriga mer, och Sunshine kan känna sig riktigt stolt över var hon åstadkommit.

Posted by Jackie Sue Oelfke on Friday, 3 November 2017

Jag kan knappt förstå att en så liten flicka redan har hunnit åstadkomma så mycket under sitt korta liv. 

Även om vi har turen att mat och mjölk är gratis i skolorna så finns det barn som inte får varken ordentlig frukost eller middag hemma.

Barn som ständigt skäms när de behöver gå till skolan i smutsiga och trasiga kläder.

Fler människor borde tänka som Sunshine och ge lite till de som inte har lika mycket.

Snälla tryck på dela-knappen så att hylla Sunshine för hennes fina initiativ!