Svenska kändisar rycker in och hjälper Jeanette – för alla fattigpensionärers skull: ”Gör en viktig sak”

Med målet att förbättra situationen för Sveriges fattigpensionärer samlas organisationen Vid Din Sida vid soppköket varje söndag. Nyligen fick de sällskap och assistans av kändisarna Petter och Glenn Hysén, som engagerar sig i utsatta äldre.

– De hörde själva av sig och ville hjälpa till, och det betyder otroligt mycket, säger grundaren Jeanette Höglund

Förra året blev Jeanette Höglund “Årets Stockholmare”, för sitt hårda arbete för landets fattigpensionärer.

Hon är före detta ordningsvakten som sadlade om till att hjälpa utsatta äldre på heltid. Detta efter att ha bevittnat misären i Stockholms stad på nätterna. 

Foto: Jeanette Höglund

Glenn Hysén hjälper fattigpensionärer

Siffran för antalet pensionärer som lever på existensminimum i landet är hög. Många har inga pengar kvar när hyran är betald, och vissa har inte råd att ha en bostad. 

Många av dessa söker sig till Vid Din Sidas soppkök på söndagar, där Jeanette och hennes frivilliga kollegor serverar gratis middag och fika. 

Nyligen fick Jeanette och övriga volontärer assistans i soppköket. Fotbollslegendaren Glenn Hysén och folkkära artisten Petter var två av de svenska kändisarna som hörde av sig och ville hjälpa till. 

– Glenn känner jag. Han och hans fru Camilla är mina vänner och de har varit engagerade länge. Det är väldigt fint. Det betyder mycket för oss att det är med, säger Jeanette Höglund till Newsner. 

Petter till stor hjälp

Nyligen hörde även artisten Petter av sig och ville rycka in. 

– Han ville hugga tag direkt. Han var verkligen till stor hjälp. Han fyllde på matpåsar och fixade och donade. Han engagerade sig och var verkligen intresserad av att hjälpa till, berättar Jeanette. 

För Petter var det första gången han var på plats och assisterade Vid Din Sida.

– Han var nog lite i chock också, över hur många utsatta som var där, säger Jeanette. 

Stora planer på gång

Att få assistans av kändisar som Petter och Glenn Hysén betyder mycket för organisationen. För Newsner avslöjar Jeanette att man kommer att få se mer av Glenn framöver, då han spelar en större roll i arbetet med fritidsgården för äldre, som ska öppna i Göteborg. 

– Han blir nästan lite som en ambassadör. Vi har mycket på gång nu, säger Jeanette. 

Denna bild slår allt!!!! Bästa alla ❤️Dag ever

Posted by Jeanette Höglund on Sunday, February 14, 2021

Dela gärna så att fler får läsa om Vid Din Sidas arbete.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required