Tonåringen ser man liggandes vid vägkanten – får syn på något vid hans sida och agerar blixtsnabbt

Det var en helt vanlig dag för 17-åriga Thalia när hon från sin bil fick syn på någonting vid sidan av vägen. 

Hon bestämde sig för att åka in till sidan för att ta reda på vad som skedde – och det var då hon insåg att det var någon allvarligt som pågick.

Thalia knäppte snabbt upp bältet, rusade ut ur bilen – och tog på sig en roll hon aldrig någonsin haft förut.

I många skeden i livet handlar det om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Precis det var som skulle ske för 17-åriga Thalia, som ensam var ute och körde i sin bil. Men plötsligt, från ingenstans, fick hon syn på någonting vid sidan av vägen.

En man låg orörlig vid vägkanten och han blödde kraftigt, vilket många säkerligen blivit rädda för och kört vidare.

Men inte Thalia. Hon insåg direkt att hon behövde göra någonting – och körde snabbt in till vägkanten och rusade ut ur sin bil mot mannen.

Bildkälla: Youtube/CBS Miami

Thalia sprang fram till mannen, och det enda som hon tänkte var att rädda honom. I högstadiet hade hon fått lära sig grunderna i hur en ska tänka vid en olycka – och nu skulle hennes färdigheter sättas på yttersta prov. 

Hon tog pulsen på mannen och insåg att han saknade sitt vänstra ben samtidigt som hans högra ben var kraftigt skadat. Hon var förstenad av rädsla – men det var inte något hon tänkte på. Hennes mål var att rädda honom. 

Bildkälla: Youtube/CBS Miami

Det skulle inte dröja länge förrän en annan person stannade sin bil och rusade till hjälp. Det visade sig att kvinnan, vid namn Vianca Diaz, var sjuksköterska och kunde hjälpa till betydligt mer. Men det var vad Thalia gjorde härnäst som skulle vara avgörande för mannens liv.

Vianca Diaz hämtade ett bälte från sin bil och gav det till Thalia. Hon använde det till att försöka sätta stopp på blödningen i mannens ben – och det visade sig göra underverk. Blödningen var nästintill stoppad, och det enda de kunde göra var att vara i mannens närhet och vänta in ambulansen. 

Bildkälla: Youtube/CBS Miami

Men det Thalia inte visste vid tidpunkten var att det inte var vem som helst hon hade räddat livet på. Det var en polisman som för närvarande inte var i tjänst, Ricky Carter. Polismannen transporterades till sjukhuset och fick god läkarvård.

Han hade turen på sin sida – och kommer återhämta sig fullt ut. Trots Thalias instinktiva idé att använda bältet för att stoppa blödningen förlorade han även sitt högra ben. Men utan bältet finns chansen att Carter förblött – och han var oerhört tacksam för Thalias snabbtänkta räddningsprocess. 

Thalias förre lärare, som lärt ut kursen i högstadiet, var imponerad av hennes skicklighet under så stor press. Dessutom berättar han att hon gjorde helt rätt i att använda bältet för att stoppa blödningen.

Bildkälla: Youtube/CBS Miami

Thalia ser själv en framtid som brandman – och efter att redan ha ingripit som en riktig hjälte för att hjälpa Ricky som en privatperson kan vi inte annat konstatera att hon med all säkerhet kommer bli en fantastisk brandman.

Efter händelsen skulle Thalia också få motta ett diplom från skolan från sina insatser. Med tårar i ögonen tog hon emot diplomet och fick applåder från sina klasskompisar. 

Thalia är en riktig hjälte i mina och många andras ögon. Jag är så glad och tacksam över att det finns människor som gör vad som helst för att rädda en annan människa i nöd – någonting vi alla kan tänka en extra gång på. I spelaren nedan kan du själv se Thalia berätta om den otäcka händelsen.

Thalia är en sann hjälte som förtjänar att hyllas. Dela gärna vidare artikeln för att hylla hennes oerhörda hjältemod.