Tonåringens test visar att hon är gravid, men när läkaren ser att magen är tom grips hon av panik

Man ska ju alltid lita på en mammas intuition säger dem. Och frågan är om det inte är sant! 

Det var i april 2010 som Amy-Lou Howards pojkvän körde henne i ilfart till sjukhuset. Hon hade smärtor i magtrakten. Ett första graviditetstest visade negativt resultat, och läkaren trodde då att 19-åringen hade någon slags tillfällig tarmsjukdom. 

Men hennes smärta blev mer intensiv – och läkarnas dom blev blindtarmsinflammation. Det var då Amy-Lous mamma ryckte till. Hon var säker på att dottern var gravid. 

De gjorde ett nytt graviditetstest. Det var positivt!

Nyheten kom som en chock för paret, och Amy-Lou hade använt sig av preventivmedel.

Men de var ändå glada över att bli föräldrar.

Sen tog allting en konstig vändning. Ja, rentav bisarr.  

© Youtube

Det var dags att gå på 13-veckorsultraljud. Men det Amy-Lou fick se på skärmen var hon inte beredd på. Den visade nämligen en tom livmoder. Budskapet från läkarna var: Din livmoder är tom. 

Läkarna trodde då att det rörde sig om utomkvedshavandeskap. Deras förslag var att man skulle avsluta graviditeten – för att undvika att fostret skulle utsättas för eventuellt livshotande risker. Som av en händelse var även Amy-Lous moster Louise på samma sjukhus. Hon genomgick kemoterapi för sin bröstcancer, och träffade Amy-Lou när hon fått beskedet från ultraljudet. 

Hennes råd? Vänta lite – och gå på ytterligare en ultraljudsundersökning. 

Louise visste vad hon talade om. Hon hade varit med om ett liknande fall, när hon själv väntade sitt första barn. Därför fick hon en känsla av att samma sak hänt inne i Amy-Lous livmoder. 

Därför lyssnade hon på sin moster – och hade is i magen. En vecka senare återvände hon till samma sjukhus för ett nytt ultraljud. Den här gången såg det helt annorlunda ut! 

© Youtube

Den här gången visade sig lille Edward på skärmen! 

© Youtube

– Det var förödande att se den tomma livmodern på skärmen, och de sa att en ektopisk graviditet skulle kunnat döda mig. Min faster insisterade att jag skulle göra en annan scanning och ignorera läkarens råd, säger Amy-Lou enligt Little Things och fortsätter: 

– Om det inte var för henne så hade aldrig lille Edward blivit född. Jag känner mig så otroligt lycklig.

© Youtube

Jag förstår verkligen! Vilken tur att hon lyssnade på sin mosters moderliga intuition!

Dela gärna vidare för att visa att man aldrig ska ge upp hoppet! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna