Ungdomar utsätts för hot och hat i trafiken – nu ryter Maja ifrån: ”Helt oacceptabelt”

Flera ungdomar vittnar om hat och hot i trafiken. Bland annat pekar folk finger och hytter med näven vid omkörningar, något ungdomsstödjaren Maja Ulvenhag tycker är oacceptabelt, skriver P4 Sörmland.

Antalet ungdomar som kör A-traktorer har ökat de senaste åren. Och olyckorna där dessa fordon är inblandade har ökat i samma takt.

A-traktorns framfart har även gjort att kommuner får hantera klagomål angående högljudda träffar, buskörningar och nedskräpning.

Läs mer: Efter olyckorna med A-traktorer – nu ryter 17-åriga Anny ifrån till vuxna bilister: ”Lägg ifrån er mobilen”

Men det är inte bara de personer som missköter sig som får ta konsekvenserna. Även de ungdomar som följer lagen riskerar att ta emot hat och hot ute i trafiken.

”Så ska det naturligtvis inte vara”

Enligt P4 Sörmland har flera ungdomar vittnat om det aggressiva stämningen ute i trafiken.

– Senast imorse läste jag i vår lokaltidning här i Nyköping om en mamma som skrev att hon hade en ledsen tonåring som säger att när folk kör förbi henne som hytter de med näven och pekar finger och sådana saker och det tycker jag är helt oacceptabelt beteende. Så ska det naturligtvis inte vara, säger ungdomsstödjaren Maja Ulvenhag till radion.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

För att öka tryggheten för ungdomarna ute på vägarna har Nyköpings kommun nu bjudit in ungdomar till motorträffar tre gånger i veckan.

Tanken är att ungdomarna där ska få umgås, lära känna varandra och lära sig mer om motorer.

Men hur träffarna ska utformas kan maja inte svara på. I stället har man bjudit in ungdomar till en workshop där ungdomarna själva får hjälpa till att ta fram ramarna för de nya träffarna.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required