Här slås Chris Kläfford blodig – efter yxhugget i tv

Chris Kläfford fick värsta tänkbara start i fredagens ”Fångarna på fortet”.

Redan i den första tävlingen skadar han sig.

– Jag kände att något slog upp i pannan på mig, säger Chris Kläfford i programmet om den blodiga olyckan.

”Idol”-vinnaren och tittarfavoriten från ”America’s got talent” Chris Kläfford medverkar i kvällens ”Fångarna på fortet”.

Och han får en tuff start.

FOTO: TV4

I den första tävlingen ska han få ut ”Idol”-kollegan Sebastian Walldén ur en bur genom att hugga av en stor stålkedja. Det enda han har till sin hjälp är en yxa.

Chris lyckas bra, men så plötsligt rycker han till.

– Aj!, utbrister han i programmet.

Chris Kläfford lyckas vinna tävlingen, men efteråt noterar programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan att han blöder i pannan.

FOTO: TV4

– Redan vid de första slagen började de slå gnistor. Man är så uppe i varv att man inte tänkte på vad som hände. Jag kände att något slog upp i pannan på mig, säger Chris Kläfford i programmet.

– Men det var det värt, tillägger han och ler.

TV4 om Chris Kläffords olycka i ”Fångarna på fortet”

Nu förklarar TV4 vad som egentligen hände:

– När Chris skulle slå av kedjan, för att frigöra sina lagkamrater, så sprätte det olyckligtvis iväg en flisa från stålkedjan och träffade Chris pannan, skriver Jonathan Nordin, exekutiv producent för ”Fångarna på fortet”, i ett mejl till Newsner.

– Vi har en rigorös säkerhetsgenomgång med samtliga deltagare innan inspelning och därför bär också deltagarna skyddsglasögon.

Det är inte första gången en deltagare skadar sig i ”Fångarna på fortet”. Så sent som förra veckan fick tittarna se hur Jon Henrik Fjällgren bröt benet. I en intervju med Newsner riktade han då skarp kritik mot TV4.

Här slår sig Chris Kläfford blodig:

”Fångarna på fortet” visas på TV4 och Cmore, samt TV4 play.

Alla våra styrkekramar till fantastiske Chris! Dela för säga vad du tycker om det här.