Gunnar samlade ihop gammalt bråte och byggde en bensinmack till barnen.

När det är dags för storstädning brukar gammalt bråte oftast åka raka vägen till tippen. Men 46-årige Gunnar Ljungstedt från Norrhyttan i Dalarna fick en helt annan idé när hans ladugård nyligen skulle rensas: varför inte spara det och bygga något som barnen kan ha roligt med?! Sagt och gjort – och i söndags invigdes låtsas-bensinmacken Höglunda Petroleum till barnens stora förtjusning.

Från början tänkte Gunnar Ljungstedt bara samla ihop bråte från tomten och göra en låtsas-bensinpump som barnen Klara, 2, och Anton, 4, kunde leka med. Men när den väl var klar så kunde han lika gärna fortsätta – och snart fanns en hel bensinmack med både kiosk och bemanningsstation.

Gunnars bygge blev snabbt en snackis och under söndagens invigning var det fullt hus. ”Tack alla som kom på invigningen i söndags. Klara hade häcken full att servera glass och Anton tappade upp saft på löpande band!”, skriver Höglunda Petroleum på Facebook.

hoglunda5
Bildkälla: Höglunda Petroleum (Facebook)

Macken är alltså utrustad med det mesta som kan tänkas behövas för att serva alla besökare – och den har gjort stor succé hos de små knattarna.

hoglunda4
Bildkälla: Höglunda Petroleum (Facebook)

– Det är ju en lekstuga för barnen, de tycker det är skitkul. När Anton kommer hem från förskolan drar han av sig sin solhatt och går ut till macken och jobbar. Eller när de vill komma undan varandra, då sätter sig den ena därinne och pysslar, säger Gunnar Ljungstedt till Aftonbladet.

hoglunda2
Bildkälla: Höglunda Petroleum (Facebook)

Underbart!

hoglunda3
Bildkälla: Höglunda Petroleum (Facebook)

Med lite fantasi går det att hitta på mycket skoj, något som svenske Gunnar bevisade med råge. Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan inspireras till att vara kreativa med sitt gamla bråte!