11 enkla knep som kommer få personalen att älska dig när du äter ute.

Det finns en mängd sätt att göra serveringspersonalen på en restaurang förbannad och irriterad, men det kan också lätt undvikas. Så här kommer några knep som i stället får dem att älska dig!

1. Sätt dig snabbt.

Täck inte upp gången genom att blockera vägen när du ska hälsa på alla vid bordet, eller när du långsamt tar av dig jackan och låter serveringspersonalen få vänta för att få passera. Sätt dig i stället lite snabbt så personalen och andra kan passera och komma fram, sedan kan du hälsa på sällskapet vid bordet.

1_restaurang

2. Nej, det är inte ditt hem.

Börja inte möblera om genom att flytta runt bord, stolar eller leka med kryddorna utan att fråga servitören om lov först.

källa: Reddit

2_restaurang

3. Flytta inte runt.

Ofta har ett bord ett visst nummer, är det så att du blir placerad någonstans så sitt kvar. Byter du bord utan att meddela serveringspersonalen kan det leda till kaos när maten väl kommer eller notan ska betalas.

4. Berätta om du har bråttom.

Servitören eller personalen har faktiskt inte förmågan att läsa tankar. Tänk därför på att berätta för dem om du har bråttom så de har en chans att rekommendera en maträtt som går snabbare att tillaga.

5. Tänk efter före.

Om du vet att du alltid vill ha olivolja till ditt bröd, extra salt på salladen och så vidare be om detta redan när du beställer. Det kan spara in tid och arbete för både servitören och för dig.

6. Anklaga inte servitören för andras misstag.

Serveringspersonalen lagar inte maten, blandar sällan drinkarna och städar antagligen inte toaletterna. Så skrik inte på servitören om maten smakar för lite, eller toaletten är för dåligt städad, det är sällan servitörens fel.

Källa: Shutterstock

shutterstock_204124255

7. Hjälp till.

Det är inte kul att behandlas som om man vore osynlig. Om ni exempelvis är ett stort gäng som käkar middag kan det vara trevligt om du får tyst på sällskapet så servitören, utan att använda megafon, kan berätta vad som finns på menyn och ta emot era beställningar.

8. Säg till om det är fel på maten.

I stället för att tissla, tassla och göra miner när något smakar konstigt är det bättre att säga som det är. Serveringspersonal är ofta bra på att läsa kroppsspråk så bli inte en martyr utan ge personalen en chans att rätta till misstaget om du inte gillar maten.

Källa: by ReidarGG, Imgur.

9. Titta dem i ögonen när du talar till dem.

Lite vanligt hyfs är aldrig fel, en så enkel sak som att komma ihåg servitörens namn och tilltala dem med det (de kanske har namnbricka?) i stället för att knäppa i fingrarna kan göra stor skillnad. Och titta dem i ögonen när du pratar med dem, det kommer definitivt att uppskattas.

10. Om servicen är fantastisk – säg till chefen.

Om du tycker att kvällen har varit fantastisk berätta det för serveringspersonalens chef, det är minst lika bra som att lämna dricks, ibland till och med bättre.

11. Be om samma servitör nästa gång.

Om du fick en bra upplevelse på restaurangen förra gången – be om samma kypare nästa gång. Att bli ihågkommen vid namn är ett riktigt gott betyg för en servitör, och du kommer garanterat att bli prioriterad och få bästa service!

Källa: 1980s-90sgifs.tumblr.com

nr11_restaurang

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.