15 ”uppfinnare” som tänkte ett steg längre och löste vardagsproblemen.

Vi på Newsner brukar ofta tipsa om alla möjliga fyndiga och enkla knep som kan vara värda att prova i syfte att förenkla vardagen. Det här är inget sådant knep. Det här är 15 sådana knep. I den här listan finns ett gäng människor som helt enkelt bara har fått en snilleblixt och löst sina jobbiga problem på minst sagt kreativa, och ofta väldigt lustiga, sätt. Det bor en uppfinnare i oss alla – och kanske kan du inspirerad av dessa små tricks själv få någon idé på hur du kan lösa ett dilemma i din egen vardag. Lycka till!

1. Dataladdaren

Finns det något mer irriterande än när dataladdaren har börjat glappa och sitta löst, vilket i sin tur leder till att du snart sitter med en dator som är tom på batteri? Förmodligen inte – därför är det här mitt absoluta favorittrick. Ta bara lite kardborre och fäst den enda änden på laddaren samt den andra runt batteriuttaget. Då sitter minsann laddaren kvar!

Bildkälla: Imgur

knep1

2. Duschmunstycket

Med ett trasigt duschmunstycke sprutar vattnet åt alla möjliga håll. Inte så kul, va? Men istället för att slösa pengar på ett helt nytt kan du göra som den här sköna personen – och ta en vanlig pet-flaska.

Bildkälla: Imgur

knep2

3. Klockan

Nu vet jag inte hur man över huvud taget lyckas med bedriften att förlora en tredjedel av väggklockan, men om du nu skulle råka ut för situationen finns det så klart en hemmalösning. Det gäller att tänka ett steg längre, inte sant?

Bildkälla: Imgur

knep3

4. Häcksaxen

Tar det för lång tid att klippa busken med häcksax? Äh, lyft bara upp gräsklipparen med en kran och kör så det ryker. Hehe.

Bildkälla: Imgur

knep4

5. Bokhållaren

Att ligga i badkaret och läsa en bok är väldigt lugnande – förutom det faktum att du hela tiden behöver vara extremt försiktig så inte boken trillar ner i plurret. Men det orosmomentet kan du faktiskt slippa. Häng bara upp hundens utdragbara koppel i väggen, bind fast boken och kvällen är räddad. Bäst av allt? Det här knepet har en 8-åring hittat på! Snacka om geni.

Bildkälla: Imgur

knep5

6. Kamouflaget

Bucklor på bilen är både fult och kostsamt. Men om det nu skulle hända någon olycka med bilen (peppar, peppar) och du inte har tid eller pengar att lämna in den, ja, då kan du istället tänka kreativt och improvisera fram något fint av bucklan!

Bildkälla: Imgur

knep6

7. Knappen

Är det något som ofta strular så är det knappar till alla möjliga produkter – vilket kan ställa till det rejält. Här ser vi en person vars knapp till diskmaskinen gick sönder, så den var tvungen att hållas in för att diskmaskinen skulle kunna köra en vända. Orkade personen i fråga stå kvar och hålla in knappen? Inte en chans. (Sedan kan man ju inte sluta undra vad tusan som har hänt med tvättmaskinen…)

Bildkälla: Imgur

knep7

8. Volymkontrollen

Du vet den jobbiga känslan när du vill höja volymen på stereon men inte orkar resa dig från soffan för att gå fram och vrida reglaget? Aldrig mer. Tejpa bara fast en radiostyrd bil med hjulen på reglaget och kör med fjärrkontrollen direkt från soffan. Funkar ju precis lika effektivt som alla andra fjärrkontroller!

Bildkälla: Imgur

knep8

9. Doftspridaren

Alla råkar då och då ut för att det luktar lite illa hemma. Du kanske inte har burit ut soporna, det kanske var ett tag sedan du städade eller så stängde du bara inte dörren när nöden trängde sig på. Deppa inte för det: ta bara några wunderbaums och en fläkt så luktar det snart gott igen.

Bildkälla: Imgur

knep9

10. Cykeln

Ingen sadel på cykeln? Orkar du inte stå hela tiden? Gör som den här personen – och tejpa fast en pinne modell större.

Bildkälla: Imgur

knep10

11. Högtalaren

Om du har fest hemma och saknar högtalare så har du satt dig i en knivig sits. Då gäller det att tänka kreativt – och att göra det fort. Som till exempel via två plastdunkar och en tom toarulle: Billigt, enkelt och effektivt!

Bildkälla: Imgur

knep11

12. Flygplanet

Silvertejp löser allt. Däremot skulle jag vara lite nojig över flygturen om jag tittade ut och såg detta precis innan planet skulle lyfta…

Bildkälla: Twitter

knep12

13. Torkskåpet

Har du inget torkskåp men är i stort behov av att använda ett nytvättat plagg senare under kvällen så kan du ju alltid… hänga upp plagget framför luftkonditioneringen! Smart.

Bildkälla: Imgur

knep13

14. Låset

Så här låser man en bil med äkta gör-det-själv-kreativitet.

Bildkälla: Imgur

knep14

15. Mixern

Om mixern går sönder gäller det att improvisera. Klockrent.

Bildkälla: Imgur

knep15

BONUS!

Det här är en lösning som jag föreslår att du INTE testar hemma. Imgur-användaren som har laddat upp bilden sammanfattar det ganska bra själv: ”Förmodligen på grund av det här som kvinnor lever längre än män”

Bildkälla: Imgur

bonus

Inspiration: Boredpanda

Dela gärna vidare till dina vänner om du tycker att fler borde ha koll på något eller några av dessa härliga små knep.