5 hälsosamma anledningar till varför du ska ha ananas i vattenglaset varje dag.

Jag har alltid haft ett gott öga till ananas, som med sin syrlighet och härliga smak är ett perfekt tilltugg. Extra bra tycker jag att det passar under varma sommardagar eftersom det känns lite exotiskt och samtidigt har en svalkande effekt. Att ananas dessutom är nyttigt gör ju inte direkt saken värre – men exakt hur bra det faktiskt är för hälsan har jag inte haft någon aning om. Förrän nu. Enligt BabaMail kan du, genom att lägga en bit ananas i ditt vattenglas innan du dricker det varje morgon, dra fördel av massa bra grejer som kommer göra underverk för din kropp och hälsa. Kolla bara in detta!  

1. Gå ner i vikt

När du äter eller dricker ananas så kommer du att känna dig mätt under en längre period eftersom det tar mer tid för kroppen att smälta. Det innebär i sin tur att du slipper gå runt och småäta – vilket är ett bra hjälpmedel om du vill gå ned i vikt.

2. Rengör kroppen

Det söta fruktköttet i ananas innehåller enzymer som är ett effektivt sätt för att motverka parasiter och toxiner. Genom att dricka ett glas ananasvatten varje dag håller du därmed kroppen ren och frisk!

3. Lindra inflammationer

I ananas finns ett enzym som heter bromelin – vilket används inom medicinen på grund av sina antiinflammatoriska egenskaper. När din kropp får i sig bromelin så kan det alltså lindra smärta och inflammationer, och det är också ett bra medel för att förhindra sköldkörtelsjukdomar.

ananas1
Bildkälla: Shutterstock

4. Munhygien

Vi har varit inne på fördelarna med bromelin, som finns i ananas, tidigare – och här kommer en till anledning som talar för varför det kan vara bra. Detta enzym kan nämligen ta bort plack och fläckar från tänderna, vilket gör din mun betydligt gladare.

5. Bättre syn

Ananas är rikt på vitaminer och näringsämnen – och de beståndsdelar som finns i ananas kan faktiskt förbättra och stärka din syn. Ännu en anledning till att inte skippa det där vattenglaset med ananas på morgonen!

Kolla in den här videon för att läsa mer om de 5 hälsosamma skälen – med ett par extra anledningar på köpet.

Alla små knep som kan göra underverk för hälsan tycker jag är värda att testa. Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan läsa om alla fördelar med att ha ananas i vattenglaset!