9 smarta knep som alla med smartphone måste veta – men som få känner till

Det känns nästan som igår, tiden då man satt och tjattrade i kobratelefonen eller varför inte i telefonen med trissan. Tiden då man inte kunde ta emot telefonsamtal medan man var uppkopplad mot internet, tiden då man fick sin första tegelsten till mobiltelefon eller tiden då den revolutionerande nog fick färg.

Och faktum är att det inte heller var särskilt många år sedan. Bakom dessa framsteg ligger nämligen en teknisk utveckling som har gått i rapidfart – och den där tiden då alla hade hemnummer och en fast lur inkopplad i telefonjacket har numera förbytts mot en tid då praktiskt taget alla har en smartphone med alla tänkbara funktioner i fickan.

Mobiltelefonen har helt enkelt blivit en av våra allra viktigaste tillhörigheter på senare år… och då har vi inte ens nämnt de fiffiga små knep som kan ta funktionerna till sin spets ännu mer. I den här listan har vi samlat just 9 sådana knep som få känner till – men som underlättar saker och ting ganska rejält!

1. Låst skärm

Om du råkar tappa bort din mobiltelefon finns det ett briljant tips som åtminstone ökar chanserna för att den hamnar i rätt händer igen. Se till att byta bakgrundsbilden på den låsta skärmen till en informationstext med namn, nummer och adress – och om olyckan nu är framme så är det bara att hålla tummarna för medmänskligheten på vår jord.

Bildkälla: Pinterest

2. Snabbare laddning

Du känner säkert igen den frustrerande känslan. Man är på språng och ska bara ladda mobilen lite snabbt… men noterar att det tar en evighet att trycka upp batteriet några procent. Testa då istället att sätta mobiltelefonen i flygplansläge innan du börjar ladda – detta förkortar nämligen laddningstiden avsevärt.

Bildkälla: Twitter

3. Spara batteri

GPS-funktionen på mobilen är som alla vet en riktig batterislukare – och vill det sig riktigt illa kan mobilen slockna medan du fortfarande försöker navigera dig fram. För att inte behöva oroa dig för detta kniviga läge finns det dock ett smart knep. Ta bara skärmdumpar på kartan du ska följa och titta på dem istället för på GPS:en – så ska du se att det inte på långa vägar drar lika mycket batteri.

Bildkälla: Shutterstock

4. Bra mottagning

Även när det kommer till dålig mottagning kan flygplansläget vara till god hjälp. Om du märker att du inte får kontakt, prova att aktivera flygplansläge och vänta några sekunder. Slå sedan tillbaka till normalläge – och förhoppningsvis kommer telefonen automatiskt att återansluta igen.

Bildkälla: Shutterstock

 

5. Stabilisera sladd

Mobilladdaren är en sådan där sak som slits ganska rejält. För att förebygga situationen och slippa en trasig sladd kan du skydda dess känsligaste punkt med hjälp av… en kulspetspenna! Lossa bara på fjädern runt pennan och linda den runt mobilsladden, så kommer den att stabilisera och förhindra slitageskador på sladden.

Bildkälla: Twitter

6. Ladda på resan

Många tänker inte på det, men i dag har faktiskt de flesta enheter en USB-port – något du kan dra fördel av när du är ute och reser. Från detta uttag kan du nämligen ladda din mobiltelefon, ett trick som ju kommer extra väl till användning i länder där vägguttagen inte passar med din vanliga mobilladdare.

Bildkälla: Shutterstock

7. Ordentligt alarm

Svårt att ta dig upp på morgonen? Prova att lägga mobilen i en kopp eller ett glas så ska du se att det blir ändring på saken. När alarmet ljuder på morgonkvisten kommer volymen då att förstärkas så att det blir ett jäkla liv – och du kommer aldrig att försova dig igen!

Bildkälla: Reddit

8. Lys upp i mörkret

Att hitta en mobiltelefon i ett mörkt rum är många gånger som att hitta en nål i en höstack. För att slippa leta hela natten lång kan du med fördel sätta ett par självlysande stickers på mobilskalet, eller varför inte måla någon attiralj i självlysande färg. Vips så är problemet ur världen!

Bildkälla: Shutterstock

9. Hemlig gömma

Att tappa bort plånboken, eller bara att glömma den hemma, kan göra vardagen väldigt besvärlig. Men om du förvarar en sedel eller två, kanske din legitimation, som i ett ”lönnfack” mellan mobilen och mobilskalet är du åtminstone inte i lika akut knipa.

Bildkälla: Twitter

Källa: Geniale Tricks

Tveka inte att dela vidare till vänner och familj på Facebook, så att de också kan lägga de smarta knepen på minnet! 🙂

 

 
 

Läs mer om...