Ätit mycket skräp på senaste? – ät dessa 7 saker för att rensa kroppen på nolltid

Ätit mycket skräp på senaste? – ät dessa 7 saker för att rensa kroppen på nolltid

En uppblåst mage är aldrig roligt. Du kan riktigt känna hur byxorna sitter åt och hur du känner dig tung och osmidig. Denna känsla är vanlig i perioder då man ätit extra mycket godsaker, och man skulle gärna ha ett knep för att bli av med det på en gång. 

Det kanske inte går på en minut, men det finns knep som gör att kroppen rensas och du snabbt känner dig slank igen. Så om du har dåligt samvete över de där extra kakorna, bullarna eller kvällsmackorna, byt ut dem mot detta och upptäck snabbt resultat.  

1. Vattenmelon

Vattenmelon är saftigt, krispigt och smakar sommar, så att äta det är inte så svårt. Vattenmelon innehåller mycket vatten och är därför vätskedrivande. Det kommer att hjälpa dig att driva ut slaggprodukter och är dessutom mättande på grund av mängden vätska. Börja måltiden med vattenmelon så kanske du kan hålla dig borta från annat sen. 

2. Grönt te

Grönt te är rikt på antioxidanter och har många hälsoeffekter, en av dem är att det stabiliserar blodsockernivån så att du inte blir lika sötsugen eller får cravings. 

3. Yoghurt och bär

Alla är inte frukostmänniskor, men om du inte är det, försök få i dig något ändå. När du äter dagens första mål så sätter din förbränning igång. Om du är vaken länge utan att äta kommer din förbränning att gå ner på lågvarv, och du kommer också bli trött och seg för att du inte fått i dig någon energi. Äter du frukost så blir du pigg och orkar mycket fram till lunch. Du minskar också risken för att äta alldeles för stora mängder vid lunch. Tänk på att frukosten bör vara en nyttig och kalorisnål sådan, till exempel osötad yoghurt och bär. 

Foto: Max Pixel

4. Omelett

Är du hungrig eller sugen på något som smakar salt så har vi världens bästa tips för dig: Vegetarisk omelett. Ägg är rikt på protein men innehåller också cysteine, som bryter ner giftet från alkohol och driver ut det via urinet. Spenat är fiberrikt och sätter fart på tarmarna, därför är dessa två en perfekt kombo om du är hungrig och vill motverka en svullen mage. 

5. Gröt

Havregrynsgröt är extremt lätt för magen att smälta, därför är det ett superbra val av frukost eller kvällsmat om du är uppblåst. Vill du söta gröten kan du göra det med frukt eller bär.

Foto: Max Pixel

6. Bananer

Många känner sig uppsvällda eller vätskefyllda när de druckit alkohol. Det är inget konstigt då du faktiskt har samlat på dig vätska. Vad många inte vet är att bananer är rika på de mineraler man förlorar när man får i sig alkohol. Om du äter många bananer kommer du att känna dig mätt och återställa mineralbalansen, vilket motverkar bakfylla. 

7. Ingefärs- eller pepparmint-te

Det finns en anledning till att ingefära är så omtalat. Det har så många positiva hälsoeffekter att dessa tar lång tid att räkna upp. Men en viktig sak att poängtera är att det sätter fart på matsmältningen. Riv ingefära i en smoothie eller koka upp det med tevatten och du får en superdryck redo att börja arbeta med din kropp. 

Hur många gånger har man inte hört någon säga att den känner sig uppblåst? Jag kommer i allafall att dela med mig av dessa tips då de funkade för mig. Dela gärna du med.