Japanska metoden för att tappa fett och få en bättre hållning

I 10 långa år kämpade pionjären och den japanska doktorn Toshiki Fukutsudzi för att utveckla en metod som motverkar dålig hållning.

Hon är superkänd i sitt hemland och fick stor uppmärksamhet när hon gav ut sin bok som handlar om hur man kan få bukt med sin dåliga hållning, motverka ryggproblem och stärka bukmuskulaturen. 

För närvarande har hennes bok sålts i över sex miljon exemplar över hela Asien. Dr. Fukutsudzi har specialiserat sig på männiksor som har problem med bäckenbenet och hans metod sägs även reducera fettet runt midjan.

Jag blir alltid spektisk när jag hör om sådana här metoder, det känns lite hokus-pokus och man ska kanske inte ta det för på för stort allvar.

Har man allvarliga ryggproblem under en längre period är det givetvis bäst att uppsöka en legitimerad läkare. Men många människor verkar faktiskt haft nytta av den övning och att prova skadar väl inte?

Metoden sägs vara mycket effektiv och är också lätt att testa, eftersom allt du behöver göra är följande i 5 minuter varje dag.

Så här gör du:

Rulla ihop vanlig handduk för att bilda en tjock och stabil ”korv”. Linda gärna ett band över, så att handduken håller ihop.

Lägg dig sedan på en plan & hård yta, då fungerar det bäst. Sängar och soffor är för mjukt och då försvinner effekten. Placera handduken i höjd med naveln, där ryggraden kröks.

höjd

Se till att är i rätt position, det är avgörande för att du ska få resultat. Placera fötterna i axelbredd, med tårna som pekar inåt.

Sträck armarna ovanför huvudet, handflatorna nedåt och lillfingrarna ska röra vid varandra. I detta läge ligger du still i 5 minuter. Övningen kan vara lite smärtsam till en början, men försök hålla ut i 5 minuter. Det ska bli enklare för varje gång du gör detta.

höjd1

För bästa resultat bör du göra detta 3 gånger per dag i några veckor.

dårskap

Denna metod kan väl kanske verka lite misstänksam, men som sagt, du har inget att förlora, så testa gärna.

Dela gärna med dig av knepet till dina vänner om du vet någon som kan behöva hjälp mot ryggproblem.