Han spolar torktumlarens luddfilter under vatten och avslöjar klockrent knep som förenklar vardagen rejält.

När prylar inte fungerar som de ska är vi många som brukar vända oss till någon expert för att få hjälp – ovetande om att vi ofta kan lösa problemen på egen hand med små, enkla tricks. Därför älskar jag att hitta dessa smarta knep som jag själv kan använda för att förenkla min vardag. Något jag inte hade en aning om men som är väldigt nyttigt att veta har med torktumlaren att göra. Enligt vad jag själv, och säkert många med mig, tidigare har trott så är ju luddfiltret på torktumlaren rent så länge som du har tagit bort allt ludd och kan se rakt igenom det. Nu vet jag att detta inte stämmer, i alla fall inte om du använder sköljmedel. Även om du ser igenom luddfiltret kan det nämligen vara smutsigt och samla på sig vatten, något som i sin tur kan bromsa luftflödet och leda till att en säkring går på din värmeregulator. Så vad är det då det smarta knepet för att bli bukt med problemet? Jo, det visar en klipsk herre vid namn Cameron i ett klipp som har setts av mer än 21 miljoner personer!

Det enda Cameron gör för att kontrollera att luddfiltret är rent är att lossa det och köra det under vattenkranen.

Om vattnet rinner rakt igenom är luddfiltret redo att användas – men om det däremot samlas en liten vattenpöl så behöver det rengöras, vilket också är lätt som en plätt.

Du tar nämligen bara en borste och skrubbar på filtrets båda sidor. Efter bara några sekunder kommer du att märka skillnaden när du spolar med vattenkranen på filtret igen.

Använd det smarta knepet ungefär en gång i månaden så kan du garantera att luften strömmar igenom effektivt och torkar dina kläder utan problem.

Titta här på klippet som Camerons svärmor Whitney Crooks har laddat upp på Facebook:

Son in law Cameron Beckwith,just showed me something I didn’t know..good information

Publicerat av Whitney Crooks den 3 januari 2015

Dela gärna vidare till dina vänner om du tycker att det här var ett användbart knep som fler borde känna till.
Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna