Hemligheten ingen läkare avslöjar: Så blir du av med förkylningen – på 25 sekunder!

Hösten har svept in över vårt avlånga land och vi vet alla vad det betyder: förkylningstider.

Det tycks inte spela någon roll hur noga man tvättar händerna eller hur mycket man håller sig borta från trånga utrymmen med massa folk, förr eller senare drabbas man alltid av den där smockan. Det hör liksom årstiden till.

Men att gå runt och snörvla, snuva och snyta sig på jobbet är verkligen ingen höjdare. Tur då att det finns två knep som påstår sig kunna göra så du andas fritt igen… inom loppet av 25 sekunder!

Bildkälla: Shutterstock

Ja, det låter kanske för bra för att vara sant, men jag är i alla fall beredd att ge det ett försök. För rinnande näsa, täppt näsa, röd näsa eller att allmänt känna sig som ett vrak på grund av en långdragen förkylning – det slipper jag helst undan.

I klippet, som har setts nästan 8 miljoner gånger på Youtube, får vi ta del av två knep som utan beroendeframkallande nässprayer ska kunna få dig att andas fritt igen.

Bildkälla: Shutterstock

1. Tryck och akupunktur

Det första knepet går ut på att skapa ett tryck för att få plogbenet att röra sig, något som i sin tur rensar näsan.

Så hur gör du? Pressa toppen av din tunga mot gommen och släpp efter ungefär en sekund.

Bildkälla: Youtube

Direkt efter detta ska du trycka med pekfingret och långfingret mellan ögonbrynen och också där släppa efter en sekund.

Upprepa båda stegen – pressa tungan, tryck med fingret, pressa tungan, tryck med fingret – i ytterligare 20 sekunder. På så sätt slipper du täppt näsa!

Bildkälla: Youtube

2. Håll andan

Det andra knepet går ut på att hålla andan. Att detta fungerar beror på att hjärnan då inser att du inte får luft, varpå din överlevnadsinstinkt kickar in och rensar bihålorna så att du kan andas. Häftigt, eller hur?!

Så hur fungerar det då? Jo, luta huvudet bakåt, nyp tag i näsan med tummen och pekfingret och håll andan så länge du orkar. Men du, var noga med att släppa så fort det blir obekvämt och du måste andas.

Bildkälla: Youtube

Kika på det här klippet för att se när Amy Rushlow demonstrerar knepen:

 

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook så att fler får ta del av de smarta knepen!