Hon skär hål i målarduken, men kolla nu när hon tänder ljuset. Förtjusande!

Du kanske har hängt upp ett par tavlor, affischer eller foton på dina barnbarn. Oavsett vilket så brukar anledningen vara densamma: en liten detalj kan få en tråkig vägg att bli betydligt roligare, och i vissa fall kan en bild på väggen dessutom ha en lugnande och rogivande effekt. Men så småningom kan det vara kul med lite förändring – och då är det här hemmapysslet en utmärkt och annorlunda idé som du säkerligen inte har sett på så många andra ställen. Det är faktiskt en läcker tavla och en lampa med behagligt ljus på en och samma gång – och inte nog med det, den har dessutom motiv av vackra blommor… i 3D!

Du behöver:
Målarduk
Tryckta blommotiv
Kniv
LED-lampor
Spik eller lim

1. Hitta något passande blommotiv och fäst det på baksidan av duken.

lamptavla6

2. Ta fram en kniv och skär försiktigt längs med linjerna i motivet. Ta bara de grova kanterna runt blommorna, om du ger dig på alla små detaljer så kan duken gå sönder. Se också till så att inte linjerna hakar i varandra, i så fall lossnar ju duken. Rotera tavlan så att du hela tiden drar kniven mot dig själv.

lamptavla5

3. När du vänder på duken ska det se ut ungefär så här. Tryck ut blomman lite så det blir en 3D-effekt. Gör likadant med alla blommor…

lamptavla4

4. … tills hela motivet är klart.

lamptavla3

4. Ta spik eller lim och montera fast LED-lamporna längs med kanterna på baksidan av målarduken.

lamptavla2

5. Klart! Så himla tjusigt!

lamptavla1

Titta gärna på den här steg-för-steg-guiden också:

Snacka om läcker väggprydnad! Om du har någon vän där ute som gillar att pyssla i hemmet så får du gärna dela vidare detta fiffiga knepet.