Jag har alltid hatat att skrapa rutan, men detta knep kommer underlätta så mycket för mig i vinter.

Att skrapa bilrutan tillhör väl inte direkt mina favoritsysselsättningar. Ska jag vara riktigt ärlig är det en jäkla pina och något som får mig att drömma om en flytt till varmare breddgrader. Men efter att ha sett detta kanske det är dags att byta ut den där skrapan mot en sprayflaska? Resultatet talar i alla fall sitt tydliga språk. Det enda du behöver göra är att fylla en sprayflaska med två tredjedelar (2/3) alkohol och en tredjedel (1/3) vatten. Sprayflaskan kan du ju förvara i bilen och när du har frost på rutorna är det bara plocka fram och spraya på. Visst kan man göra på det klassiska viset och använda sig av spolarvätska, men då brukar oftast torkarbladen gå igång och jag tycker aldrig det blir riktigt bra (ett alternativ är ju att ha spolarvätskan i en sprayflaska). Knepet blir i alla fall blir extra effektivt om du häller i en matsked diskmedel i blandningen, men se till att vätskan inte kommer på lacken.

Visst är det läckert att se hur snabbt frosten försvinner? Jag ser verkligen fram emot att pröva detta själv när kylan kryper på.

Gilla gärna om du tycker detta var ett smart knep och glöm inte att dela detta om du tror att någon kan ha nytta av det!