Mamma Helenas briljanta knep: Så ”lurar” du bebisen att ta sin medicin

Alla som är, eller har varit, småbarnsföräldrar kan förmodligen känna igen sig i situationen.

Munnar knips ihop, piller spottas ut och tårar forsar – för trots att bebisen är sjuk och måste få sig läkemedel, så vägrar den lille helt enkelt att ta sina mediciner genom munnen.

Men det finns en metod som kan göra så du slipper den där eviga kampen. På Facebook har mamman Helena Lee nämligen delat med sig av ett superknep – som på bara fyra dagar har delats vidare över 120 000 gånger av tacksamma föräldrar!

Vid en första anblick ser det bara ut att vara en bebis som dricker ur ett sugrör.

Men du, titta lite närmare – för i den här bilden döljer sig ett briljant knep som hyllas världen över av föräldrar.

Faktum är att det just nu går viralt, med 120 000 delningar och över 40 000 gillamarkeringar på blott fyra dagar!

Bildkälla: Helena Lee/Facebook

Allt började med att den brittiska mamman Helena Lee skulle ge sin älskade son Alfie den febernedsättande medicinen Calpol. Varje försök slutade dock i att den motvillige pojken hade hälften av vätskan på sig själv, då han försökte spotta tillbaka den på mamma. Han ville ju minsann inte svälja någon äcklig medicin!

Så pågick det i 24 timmar… tills Helena, efter otaliga försök, kom att tänka på ett gammalt knep som hon hört talas om. Hon bestämde sig för att prova – och det blev en omedelbar succé!

”Inte en enda droppe gick förlorad. Och inga tårar”, skriver Helena Lee i det Facebook-inlägg hon publicerade för att rekommendera andra föräldrar att prova.

Bildkälla: Shutterstock

Så hur fungerar det då?

Jo, det är inte svårare än att sprutan med flytande medicin trycks in i bebisens nappflaska. På så sätt kan du enkelt och behändigt mata bebisen med vätskan – och vips, så slipper du både spill och spott!

”Känn er fria att dela vidare med alla småbarnsmammor ni känner”, avslutar Helena Lee inlägget.

Bildkälla: Helena Lee/Facebook

Fiffigt, eller hur?

Hjälp gärna till att dela vidare det smarta knepet till dina vänner på Facebook, så att det kan nå fler kämpande föräldrar där ute!